Foci: nem takarították el a havat, most magyarázkodnak

Hiába kelt útra sok újpesti és váci szurkoló, a pálya használhatatlansága miatt elmaradt a szerdai, Balassagyarmatra kiírt Vác FC–Újpest FC Magyar Kupa-mérkőzés. A játékvezető, a játékvezető-ellenőr és a szövetségi ellenőr is egységesen úgy látta, hogy a havas, illetve jeges játéktér nem alkalmas a meccs lejátszására.

„A váci stadion teljes körű felújítása miatt klubunk az őszi szezonban bérli a balassagyarmati létesítményt” – mondta Belák Gyula, a Vác FC ügyvezetője. „Sajnos szerdán a játéktér a bérleti szerződés ellenére nem volt a mérkőzés lejátszására alkalmas állapotba hozva, magyarán a hó nem volt letakarítva. Klubunknak nincs direkt ráhatása arra, hogy a szükséges munkálatokat elvégezzék a centerpályán.”

Az indulatok pedig egyre inkább forrnak. Pécsi Róbert, a Vác FC balassagyarmati képviselője, aki a meccs szervezésében vállalt komoly szerepet, érthetetlennek tartja, hogy a balassagyarmatiak nem tettek semmit a meccs megrendezéséért.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Zsinórban harmadik bajnokinkat is megnyertük!

„Azt kell mondanom, hogy véleményem szerint a gyarmatiak tudatosan nem takarították le a pályát” – kezdte feldúltan Pécsi Róbert. „Ne a Vác FC-n kérjék számon a meccs elmaradását, a gyarmati egyesület vezetőit terheli a felelősség, mert semmit nem tettek annak érdekében, hogy a mérkőzés lejátszására alkalmas állapotba hozzák a játékteret. Árulkodó, hogy a BSE Palóc Farkasok balassagyarmati egyesület – amely a stadion tulajdonosa – vezetői részéről a meccs előtt senki nem tartózkodott a stadionban, hiába kerestük Klinger Attila elnököt, illetve Barna János alelnököt, sőt, a pálya vonalazásáért felelős dolgozó sem volt a stadionban! Nem katasztrófahelyzet miatt maradt el a találkozó, nem 50 centi hó volt a pályán, amely letakaríthatatlan lenne. A Vác FC részéről dolgoztunk azon, hogy a kupameccs normálisan le legyen bonyolítva, én személy szerint plakátoltam, hirdettem a mérkőzést Balassagyarmaton, a városban, de mindezzel visszaéltek a pálya bérbeadói.

Felteszem a kérdést, hogy ha a Balassagyarmat játszott volna, akkor letakarították volna a pályát? Biztos vagyok benne, hogy igen, de a Váccal mégis megtették ezt, ráadásul úgy, hogy a Vác pénzt fizet a pályabérléséért.”

Természetesen megkerestük a gyarmatiak részéről a megszólított Klinger Attilát, aki a következőket mondta a Váci Naplónak a hó(nem)eltakarítással kapcsolatban.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Zsinórban harmadik bajnokinkat is megnyertük!

„Túl sok hó esett, így nem tudtunk megbirkózni a feladattal” – mondta a gyarmatiak elnöke. „Mi egy kis egyesület vagyunk, sem gépparkunk, sem fizikai dolgozónk nincs arra, hogy elvégezzük ezt a feladatot. A vonalak mentén egyébként el lett túrva a hó és fel is lett festve a pálya, de a játékvezető így még nem engedte a meccs lejátszását. A technikai vezetőnk és gondnokunk kint volt a stadionban. Közöltük a Váccal, hogy a továbbiakban sem tudjuk megoldani a pálya teljes körű hómentesítését, de a jövőben is szívesen segítünk nekik a stadion bérbeadásával – sajnálom, hogy ezt most nem tudtuk megtenni. Érdekes módon egyébként három évvel ezelőtt ennél sokkal fagyosabb talajon játszott a Balassagyarmat NB III-as meccset a Monor ellen, és akkor engedte a futballt a játékvezető.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Zsinórban harmadik bajnokinkat is megnyertük!

A két klub, a Vác és az Újpest egyetértett abban, hogy jövő hét szerdán szeretnék pótolni a találkozót, az új időpontot az MLSZ versenybizottsága ki is jelölte, ennek értelmében ez jövő hét szerda, december 11. 12 óra lesz. A helyszín még bizonytalan, de ezen előzmények után kijelenthető, hogy nem Balassagyarmaton rendezik a találkozót… ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!