Idén Fazekas István drámaíró kapta a Credo-díjat

Fazekas István drámaíró kapta az idén a Credo-díjat. Az immár másodszor kiosztott elismerést a Credo-ház karácsonyi ünnepségén Marton Zsolt püspök és Lonkay Márta, az intézmény vezetője adta át. A díjat minden esztendőben egy olyan köztiszteletben álló embernek ítélik oda,  aki a keresztény értékrend valóságát műveiben is igyekszik felmutatni.

A díjazottat méltatva elhangzott: Fazekas István drámáiban a bűntől való szabadulás vágyának és a Krisztus-érkezés csodájának együttes jelenléte a konfliktusok formálója, s ez az új látásmód nemcsak irodalmunkat, hanem a hit mibenlétéről való gondolkodásunkat is gazdagítja – írja a Magyar Nemzet.

Fazekas István a díjat megköszönve így fogalmazott: „Az embernek, ahhoz, hogy a feltámadás részese lehessen, először is meg kell születnie. Csakis gyermeksége által ismerheti fel a mennyei Atya jóságát és gondviselő kegyelmét, továbbá létének lényegét is. Ezzel a gyermekséggel függ össze az, hogy minden igaz műalkotás elsősorban a Teremtő felé mutatja az utat, s minden igaz inspirációban ott van a teremtő Isten munkája is.” ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!