Idén is sok könyvet hagyott el a Mikulás a sulinál

Az önzetlen adakozás kapcsán Miklós püspök történetét felelevenítik a legtöbb iskolában és Karácsony közeledtével előtérbe kerülnek az adományozások. Rendszeresek a gyűjtések és már közismertek a „cipősdoboz”-akciók, a Váci Radnóti Miklós Általános Iskola viszont rendhagyó módon is ajándékozott – immár második alkalommal – december 6-án.

A deákvári oktatási intézményben elismerendő kezdeményezéssel kampányoltak az olvasás mellett és kapcsolták össze azt a gyermekek számára kedves Mikulás-nappal. Az iskolában és annak közelében, (például az iskola kerítésén) helyeztek ki pár soros levéllel kísérve könyveket.

A megtaláló a „szándékosan elhagyott” kiadványokat elvihette, így a diákok közül a szerencsések egy könyvvel gazdagabban térhettek haza az iskolából Mikulás napján. A meglepetést és a kiadványokat örömmel fogadták, sikerült mosolyt csalni az arcokra. Olvasni jó, mert „a fehér papíron a fekete betűk megelevenednek. Megindul a fejben a képzeletmozi…”- ismerhették meg többek között Csukás István gondolatait a könyveket kísérő lapokon a megtalálók.

Az iskolai akció az olvasás népszerűsítését is célozta. Ezzel a szemlélettel csatlakozott az intézmény tavaly a Re-Formáló egyesület országos, „Veszíts el egy könyvet” néven futó akciójához is, amely városunkban szintén közkedvelt volt. A meghirdetett kezdeményezésekbe sokan kapcsolódtak be országos szinten.

A Mikulás napjához kapcsolódó idei akció részletei követhetőek a Facebook-on feltöltött képeken és bejegyzéseken; aHagyj el egy mikuláscsomagot!” oldalán kedves hozzászólások mutatják, hogy nem csak kapni, de örömet szerezni (napjainkban is) jó!

(fotó forrása: https://www.facebook.com/radnotimiklos.altalanosiskolavac)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!