Melyik autóknak árthat az újfajta 95-ös benzin?

A kutaknál a tankolók azt tapasztalhatják a jövő év elejétől, hogy a „hagyományos”, 95-ös benzinnek kötelezően növekedni fog a biotartalma (E5 helyett E10-es minőségű lesz). Jó pár autóban így azonban károsodást is okozhat. – írja az infostart.hu

Bár az uniós előírásokkal összhangban meghozott magyar szabályozás csak 2020. január 1-jétől kötelező, az E10-es jelöléssel már most lehet találkozni néhány töltőállomáson.

Ezekben a 95-ös benzinekben a bioetanol-aránya legalább 6,1 százalék lesz a korábbi, legfeljebb 5 százalékos biotartalom helyett, ami viszont jó pár régi autó üzemanyagrendszerét károsíthatja.

A Totalcar.hu több problémát is felsorolt, és megmutatta azt a listát is, amelyből tételesen kiderül, melyik autók „nem bírják” az új típusú benzint. Bár a leggyakoribb típusok, tehát az első esztergomi Suzuki Swift, vagy a szentgotthárdi Opel Astrák nem veszélyeztetettek, számos márka rengetegféle régebbi és újabb motorkonstrukciója nem tankolható E10-es benzinnel.

Az egyik gond az, hogy az alkohol vízmegkötő (higroszkópos) tulajdonsága miatt azok az üzemanyagok, melyekhez valamilyen arányban bioetanolt kevernek, felgyorsítják a velük érintkező fémalkatrészek korrózióját. Ez lehet akár a fémtankkal szerelt járművek tartályának belső fala is, ami motorkerékpárok és régebbi autók esetében elég sok baj forrása.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ünnepi közlekedési rend

Szakértők szerint ráadásul három hónap után olyan módon változik meg a bioetanolos üzemanyagok kémiai szerkezete, amely nehézkes indítást, vagy teljes indításképtelenséget eredményezhet, és eközben gyantás lerakódások képződhetnek az üzemanyagrendszer egyes pontjain, bár ez más összetevők miatt is lehetséges.

A harmadik probléma abból adódik, hogy az alkohol jobb oldószer mint a benzin, ezért ha egy olyan autó üzemanyagrendszerébe kerül, melynek tartályában, az üzemanyagpumpában, a csőrendszerben, a befecskendezőkben, vagy karburátorban, illetve a csatlakozókon lerakódások keletkeztek az évek során, ezeket leoldja és dugulást okoz. Emiatt előfordulhat, hogy nem indul be a motor, esetleg menet közben leáll és nem lehet újraindítani. A jelenség előfordulása függ a konstrukciótól, a karbantartottságától, a lerakódások mennyiségétől és persze használat módjától.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Idén is elindult egyházmegyénkben a zöldellő kertek program

Gondot okozhat az alkohol kölcsönhatása a műanyag- és gumialkatrészekkel. Ha ezeket nem alkoholtűrő anyagból gyártották, az újfajta üzemanyagtól néhány hónap alatt megnyúlnak és elveszítik tömítőképességüket, más esetekben megkeményednek, rideggé válnak és eltörnek. Mindkét esetben szivárgás keletkezik az üzemanyagrendszerben, ami szintén a fenti műszaki hibákat okozhatja. Járulékos hátrány az alkohol benzinétől eltérő párolgási tulajdonsága, amely miatt téli hidegben nehezebben indul az autó, amely nem alkalmas az E10-es 95-ös oktánszámú üzemanyagra.

Miért jó az E10?

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!