Jövőre elkezdődhet az ipolydamásdi Ipoly-híd építése

A váciaknak is jó hír, hogy 2023-ra kész lehet az szlovákiai Helembát és a magyarországi Ipolydamásdot összekötő új Ipoly-híd. Sokan, akik Győr felé szeretnének eljutni, nem a budapesti hidakat használják, hanem jelenleg a letkési határátkelőn át igyekeznek autóval úticéljukhoz. Az ipolydamásdi kapcsolat helyreállítása jelentősen lerövidítheti az utat.

Végre sikerült EU-s pénzt találni a Szlovákiát Magyarországgal összekötő új Ipoly-híd megépítésére, melynek kivitelezője a magyar fél lesz – írja a Paraméter, amelynek cikkét a HVG szemlézte. A szlovákiai Helembát és a magyarországi Ipolydamásdot összekötő híd megépítését tizenegy éve tervezik, 2020-ban viszont már kiírják a közbeszerzést, és a Nyitra Megyei Önkormányzat képviselői szerint akár jövőre el is kezdődhet a kivitelezés.

A híd megépítésének költsége várhatóan 3,1 millió euró lesz, amelyet a szlovák és a magyar fél egyenlő arányban vállal magára.

Csenger Tibor Nyitra megyei megyefőnök-helyettes szerint az építkezést 2022 végéig kéne befejezni, és a hidat 2023 elején lehetne használatba venni. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!