Jövőre megújulhat több dunakanyari állomás is

Az utasok által érzékelhetően és látványosan újulnak meg a legforgalmasabb állomások a MÁV 50 megújuló állomás programjának köszönhetően. Most decemberben elkészültek a Déli pályaudvar, Zánkafürdő, Sárvár, Vecsés, Monor, Pilis, Zugló, Kőbánya-Kispest és Kőbánya alsó idénre tervezett felújítási munkálatai. Jövőre a Dunakanyarban is megújul több állomás, köztük az alsóvárosi is.

A MÁV kiemelt feladatként kezeli a személyszállítás szolgáltatási színvonalának emelését, amelynek fontos eleme az állomási környezet szépítése, kulturáltabb utasforgalmi terek kialakítása. Ennek érdekében idén elindult a legforgalmasabb állomásokat érintő felújítási program 50 megújuló állomás elnevezéssel. A felújítási program keretében több fővárosi és vidéki állomáson végez koncentrált felújítási munkálatokat és komfortnövelő beavatkozásokat annak érdekében, hogy az utasokat letisztult, kulturált állomási környezet fogadja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Janicsák Veca, Lel-Tár koncert és mások - Advent Sződligeten programsorozat 2023

A 2019-es programban kiemelt helyet foglalt el a Keleti pályaudvar rendbetétele újraaszfaltozták a peronokat a csarnok egész területén, új, modern, ledes utastájékoztató kijelzőfalat telepítettek, korszerűsítették a térvilágítást, lebontották a használaton kívüli, egykori büféket, pavilonokat. A visszajelzések alapján letisztultabb, komfortosabb lett a Keleti, az elvégzett munkálatok pedig jelentős mértékben javították a Keleti pályaudvarra érkező és onnan induló vonatok menetrendszerű közlekedését, valamint a pályaudvar szolgáltatásainak színvonalát.

A Keleti pályaudvar mellett a Nyugati és a Déli pályaudvaron, illetve két nagy utasforgalmat lebonyolító megyeszékhelyi állomáson, Debrecenben és Szolnokon is a legmodernebb LED-falas kialakítású az utastájékoztató táblákat helyeztek ki.

Az idei év tapasztalatait beépítve a komplex 50 megújuló állomás elnevezésű felújítási program előreláthatólag 2023-ig folytatódik, valamint a következőkben a P+R és B+R parkolók fejlesztése is napirenden van. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!