Karácsony Gergellyel tárgyalt kedden Matkovich Ilona

Kedden délelőtt Budapesten, a főpolgármesteri hivatalban Karácsony Gergely főpolgármester vendége volt Matkovich Ilona. A közel egyórás beszélgetésen Vác polgármestere röviden bemutatta a váci önkormányzat képviselőtestületi összetételét, továbbá a helyi civilek politikában elfoglalt szerepét. A beszélgetés alatt volt szó a Budapest körgyűrűjében lévő városok jövőjéről, a fejlődési lehetőségekről, az elővárosi közösségi közlekedésről és a környezetvédelemről – tudósít az eseményről a városháza.

A váci városvezető elmondta, hogy a fővárosi közelség nyertesei szeretnénk lenni, egy olyan kisváros, amely felé a budapesti turizmus és iparfejlesztés kitolódhat. Ugyanakkor Vác kapcsolódási pont lehet Nógrád megye és a főváros között. Mindketten kiemelten fontosnak mondták az uniós pályázatokon való indulás szempontjából a kisebb városok régiós szövetségbe való tömörülését.

Karácsony Gergely főpolgármester biztosította Matkovich Ilonát a szakmai támogatásáról, és a váci polgármesterrel megállapodtak egy jövő év eleji újabb találkozóban is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!