Karácsonyfányi cipősdoboz a városházi dolgozóktól

Immár több, mint másfél évtizedes múltra tekint vissza a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi kezdeményezése, amelynek lényege, hogy cipősdobozba csomagolt ajándékkal tehetjük szebbé a rászoruló gyerekek karácsonyát. Idén először a Vác Város Önkormányzata és a Polgármesteri Hivatal dolgozói is csatlakoztak az akcióhoz.

Közel nyolcvan cipősdoboz gyűlt össze pénteken a városháza nagytermében, ahová a polgármesteri hivatal munkatársai helyezték el azokat az ajándékokat, melyeket majd – a Baptista Szeretetszolgálat akciójához csatlakozó többi felajánláshoz hasonlóan – rászoruló gyerekekhez juttatnak el – írja a vac.hu. A városházi gyűjtést nagyrészt játékok (plüssállatok, babák, készségfejlesztő tárgyak), iskolai eszközök (tollak, ceruzák, kifestők) alkották, de higiéniai dolgok, játék ékszerek, képeskönyvek és édességek is voltak a csomagokban.

A cipősdobozokat karácsonyfa alakzatot formálva helyezték el a városháza dísztermének közepén, közvetlenül az egyik, korábban kisgyermekek által feldíszített törpefenyőfa mellett.

A péntek délutáni átadáson Matkovich Ilona polgármester elmondta: több hasonló jótékonysági kezdeményezéshez, gyűjtéshez is csatlakozni szeretnének a hivatali munkatársak a jövőben és nagy örömére sok városházi kolléga mellett több önkormányzati képviselő önzetlen segítőkészségének bizonyítéka a rengeteg ajándék. Ezeket Meláth Attila, a Váci Baptista Gyülekezet lelkésze vette át, aki köszönő szavai mellett igazán impozáns adatokkal jellemezte a gyűjtés városunkban és hazánkban tapasztalt eredményességét. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!