Megjött a hó és vele együtt érkezik a kemény fagy

Egyre pontosabbak a meteorológusok: hétfőn reggelre fehér hótakaróra ébredt a város, pontosan úgy, ahogy két napja a szakemberek előre jelezték. A korareggeli órákban aztán újrakezdte a havazás, így várhatóan estére már öt-hat centi vastagságú hólepel borítja majd a tájat.

Az Időkép előrejelzése szerint hétfőn még sokfelé számíthatunk esőre, havas esőre, hóra, valamint helyenként ónos esővel kell számolni. Jelentősebb havazás elsősorban az ország északi, északkeleti felében valószínű. Az északnyugati szelet a Dunántúlon és a középső országrészben élénk, erős lökések kísérhetik. A minimumok -3, +3, a maximumok -1, +5 fok között alakulnak. A várható hóvastagság: 4-6 cm.

Keddre kitisztul az ég, a csapadék elvonul térségünkből. A légmozgás a Dunántúlon és helyenként a középső, déli országrészben lehet élénk, időnként erős. Fagyos lesz a hajnal, helyenként az Északi-középhegységben és a havas tájakon -10 fok közelébe süllyedhet a hőmérséklet, nappal 0, +5 fok várható.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

Szerdán hideg, száraz időben lesz részünk, hajnalra a havas tájakon -10 fok alá süllyed a hőmérséklet. Többfelé ködösen, párásan indul a reggel, délután a legtöbb helyen kisüt a nap. Csak északnyugaton lehet élénk a délies szél, a hőmérséklet csúcsértéke pedig -2 és +5 fok között alakul.

Csütörtökön és pénteken alig lesz felhő felettünk, csapadék nem várható. Északnyugaton helyenként élénk lehet a délnyugati szél. A fagyos reggelek után, nappal -1, +6 fok körül alakulnak a maximumok. (fotó: Tante Tati – Pixabay) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!