Mokánszky Zoltán: „társadalmi munkában dolgozok”

Szóvá tette Mokánszky Zoltán volt alpolgármester, hogy az új testületben, bár erős választói támogatással egyéni körzetben szerzett mandátumot, mégsem kapott bizottsági helyet. „Nyilván részt vehetünk a bizottsági üléseken, de ott szavazati jogunk nincs. És nincs kétségem afelől, hogy bármit is javasolnánk, azt önök leszavaznák” – írta közleményében.

Mokánszky Zoltán hozzáteszi: a képviselői tiszteletdíjat és a bizottsági díjazást azért találták ki, hogy a munkából kieső időt, illetve jövedelmet ez pótolja. „A munkámért havonta 26.000 Ft-ot fogok kézhez kapni, ennyiért képviselem a váciakat, a körzetemben élőket. Az én munkámra elmondható, hogy társadalmi munkában végzem, ellenben önökkel, akik ezért a munkáért több százezer forint közpénzt kapnak” – sorolja.

„Ha valóban fontosak lennének azok a váciak, akik a Fidesz-KDNP listára, illetve rám szavaztak és a város érdekeit néznék, akkor minket is bevontak volna a bizottsági munkába, ahogy mi is megtettük azt önökkel az előző ciklusban” – áll Mokánszky Zoltán közleményében.

Korábban megírtuk, hogy a bizottsági helyek elosztásánál a többségben lévő Összefogás Vácért frakció úgy ítélte meg, a két volt alpolgármester, Mokánszky Zoltán és Pető Tibor is felelős a város rossz pénzügyi helyzetéért, ezért nem kívánnak velük a bizottságokban együtt dolgozni. Egy másik döntéssel a felére csökkentették a képviselői tiszteletdíjakat. (képünkön: Mokánszky Zoltán egy korábbi sajtótájékoztatón)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!