Rabok ajándékozták meg a fogyatékkal élő gyermekeket

Immár hagyományként a váci börtön elítéltjei az adventi időszakot megelőzően gyűjtést szerveznek, hogy decemberben megajándékozhassák a hozzájuk látogató Százszorszép Gyermekotthon fogyatékkal élő gyermekeit.

December 4-én már a tizedik alkalommal lepték meg a kicsiket az összegyűjtött adományokból vásárolt ajándékokkal, játékokkal. A fogvatartottak ötlete alapján megvalósuló jóvátételi programra az idei évben 213.000 Ft gyűlt össze. Ebből az összegből – a lehetőségekhez mérten – olyan ajándékok kerültek a karácsonyfa alá, amelyekkel a gyermekek álmait válthatták valóra.

Szintén hagyományként az irodalmi színpadi szakkörben játszó fogvatartottak mesejátékkal készültek a gyermekeknek, ezt követően pedig egy közös énekléssel várták a Mikulást, aki örömmel adta át az ajándékokat.

A játékok mellett a kerámia szakkörben résztvevő fogvatartottak is készültek ajándékkal, minden látogató cukorkákkal teli egyedi bögrét kapott.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Föld napi váci rendezvények – Kerékpáros felvonulás és Naszály túra

A gyermekek feltétel nélküli szeretete mindig jó hatással van a fogvatartottak lelkiállapotára. Jó érzés örömet szerezni olyan gyermekeknek, akik szintén nem a családjukkal élnek. Lelkesen készülődnek az ünnepségre és az évről évre egyre nagyobb összegyűjtött pénzösszeg számukra is sikert jelent. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!