Szaloncukorra is lehet vagyonokat költeni

Továbbra is a zselés szaloncukor a legkedveltebb itthon, a választék ugyanakkor egyre szélesebb. Átlagosan évi egy kilogramm minden családban elfogy ebből az édességből – ez derül ki a Magyar Édességgyártók Szövetségének adataiból.

Évente 3500 tonna szaloncukor fogy el Magyarországon, felmérésünk szerint a családok átlagosan egy kilogramm szaloncukrot vásárolnak – mondta az InfoRádiónak a Magyar Édességgyártók Szövetségének főtitkára.

Jelenleg sokkal szélesebb a választék nemcsak a szaloncukor, hanem a többi édesség esetében is – és ez az íz mellett a külalakra, a töltelékekre, a csomagolásra is igaz – hívta fel a figyelmet Intődy Gábor. Napjainkra az egészen különleges igényekkel rendelkező vásárló is talál magának termékeket – tette hozzá a főtitkár. A fogyasztási szokások is sokat változtak az elmúlt évtizedekben: a kemény, fondant-töltésű konzumszaloncukor után nagy szenzáció volt, amikor megjelent a zselés, amely évtizedekig egyeduralkodó volt a piacon.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ünnepi közlekedési rend

Még most is ez a leginkább keresett szaloncukor, az értékesített mennyiség harmadát a zselés teszi ki.

A szakember szerint nagyon kedvelt még a kókuszos, a marcipános és a mogyorótöltelékes is, és ezeken kívül is rengeteg íz van még, sok gyártó akár évente is újabb ízekkel jelentkezik.

Az árak jelentősen szóródnak: kilónként 800 forinttól akár 10 ezer forintig is találni szaloncukrot a kereskedelemben.

A legdrágább kategóriába jellemzően a különleges alapanyagokból, különleges ízekben, egyedileg, kézzel, vagy kis szériában készített termékek tartoznak. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!