Tizenöt év után is lendületben a Katolikus Rádió

Az idén ünnepli tizenötödik születésnapját a Magyar Katolikus Rádió, amely több városban is bemutatkozott az elmúlt hetekben az érdeklődőknek. A Vácott a Credo-házban tartott kis ünnepségen Marton Zsolt megyéspüspök méltatta a rádió tevékenységét, s bemutatták azt az új applikációt, amely lehetővé teszi, hogy mobiltelefonján bárki, bárhol internetkapcsolaton keresztül hallgassa az élő adást.

A Magyar Katolikus Rádiót a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia 2004-ben azzal a céllal hozta létre, hogy a magyar társadalomban a keresztény életfelfogást és erkölcsiséget megerősítse és terjessze. Közszolgálati műsorstruktúrájával segít eligazodni és tájékozódni az élet számtalan területén és a mindennapok kérdéseiben. Szerepet vállal a Katolikus Egyház tanításának hirdetésében, a magyar és az egyetemes kultúra, valamint anyanyelvünk értékeinek megőrzésében – hangzott el egy korábbi sajtótájékoztatón.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

A Magyar Katolikus Rádió szándéka és műsorának minden eleme által is a közt, az egyház társadalmi tanításának a kifejezésével: a közjót szolgálja. E szolgálat lényege, a rádió felfogása szerint az, hogy a műsorok által végigvezetik egy úton a hallgatót, olyan úton, amelynek a végére érve talán jobban tudja majd, hogy hogyan, merre tovább, mint annak előtte.

A rádió jelenleg 20 analóg FM frekvencián hallható, vételkörzetében mintegy 3,5 millió ember él, napi hallgatottsága meghaladja a 170.000 főt. A rádió már elérhető új, innovatív mobiltelefon-alkalmazásának segítségével földrajzi korlátok nélkül bárhol, bármikor hallgatható nemcsak az élő műsor, de böngészhető az archívum, olvashatóak a hírek és számos tematikus zenei csatorna kínálatából is választhatnak a hallgatók.

A váci ünnepségen, amelyen fellépett Cs. Nagy Ildikó zongoraművész, Cs. Nagy Tamás hegedűművész, a Váci Székesegyház Kórusa Varga László atya vezetésével, Lázár Csaba Kazinczy-díjas színművész és Szabó András Madách-díjas előadóművész, dr. Radetzky András vezérigazgató-helyettes és Szikora József főszerkesztő egyebek között arról beszélt, a következő évekre az a terv, hogy szélesítsék a rádió hallgatói bázisát. (képünkön: Marton Zsolt megyéspüspök, balra az applikációt bemutató panel)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!