Több százan vettek részt az állatvédők demonstrációján

Több százan demonstráltak Vácott szombaton koraeste a vasútállomásnál, az állatvédelmi törvény szigorítását követelve. Erre azt követően került sor, hogy pár napja egy embert tetten értek, amint a Széchenyi utcában a földön vonszol egy, nadrágszíjra kötött kutyát. A résztvevők az elkövető példás megbüntetését követelték és kifejezték nemtetszésüket, hogy a férfi – akiről azt állították, hogy más bűncselekmények miatt már nyomoznak ellene – jelenleg is szabadlábon sétálgat a városban. Sokan a demonstrációra elhozták kutyájukat is.

Az állatbarátok előtt Csereklye-Klapwijk Krisztina, a Zöld Hazánk elnöke mondott beszédet. „Célunk elérni azt, hogy a törvényhozók végre biztosítsák a rendőrség számára azokat az eszközöket és büntetési tételeket, amelyek a bűnelkövető állatkínzókat visszarettentik az ártatlan állatok méltatlan életkörülmények közötti tartásától, bántalmazásától, megkínzásától, és a jelenlegi törvények mögé bújva letöltendő börtönbüntetés helyett szabadon élhetnek, komoly veszélyt jelentve környezetünkre és a társadalomra” – fogalmazott. A demonstráción ott voltak a Szurkolók az állatokért mozgalom képviselői, nevükben Kapin Richárd szólt a résztvevőkhöz is.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Csereklye-Klapwijk Krisztina az állatkínzásokról

A tömeg, amely közben tovább nőtt, a rendőrség által biztosított útvonalon a kapitánysághoz vonult, ahol Csereklye-Klapwijk Krisztina bevitte az épületbe a petíciót. Rajta kívül senki sem léphetett be az ajtón, ezért kint többen is elégedetlenségüket fejezték ki, s voltak olyan hangok is, hogy méltatlan az ügyhöz, hogy nem tudni, ki vette át a petíciót és annak mi lesz a sorsa. „Lehet, hogy a portás, vagy a takarítónő kezébe került” – fogalmaztak többen is.

A demonstráció a kapitányság épülete előtt ért véget. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!