Újra tagokat toboroz Vácott a Fidesz és a KDNP

Kijutott a bírálatokból az új városvezetésnek az elmúlt csütörtökön megrendezett, elsősorban a konzervatív szavazókat megszólító Váci Polgári Esten, ahol Rétvári Bence államtitkár, városunk országgyűlési képviselője, a Fidesz-KDNP választókerületi elnöke értékelte az októberi voksolás óta eltelt időszakot. „A baloldal pedig nem változik, alig vannak egy hónapja hatalmon, s máris új adók bevezetéséről és meglévő adók emeléséről döntöttek. Mert ők nem tudnak mást csinálni, bármikor kerülnek hatalomra, mindig adót emelnek és megszorítanak” – mondta Rétvári Bence.

A politikus, a városvezetés további intézkedéseit sorolva hozzátette: elvették a színház jövő évi támogatását az utolsó forintig, öt milliárd forint központi támogatásról mondanak le és odaadnak egy korszerű rendezvényközpontot egy másik településnek. Arra a kifogásra, hogy az új csarnok fenntartása sokba kerülne, a politikus azt válaszolta: mindennek a fenntartása pénzbe kerül, ezeket a város érdekében vállalni kell.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

Rétvári Bence elmondta: első találkozójukon Matkovich Ilona polgármesternek felvázolta azokat a lehetőségeket, amelyek a város fejlődését szolgálhatják. Mintegy két és fél órán át tárgyaltak, de arra nem számított, hogy egy gyors döntéssel elállnak a sport- és rendezvényközpont megépítésétől. Ezzel szerinte arra is nemet mondtak, hogy az építés során felújítsák a szérűskerti utakat, a közvilágítást – gyakorlatilag az iskolaváros fejlesztéséről mondtak le.

Visszautalva a választási eredményre, a választókerületi elnök azt mondta: szükség van a Fidesz-KDNP koalíció megújítására. Kérte a jelenlévőket, hogy aki elégedetlen a választási eredménnyel és tenni akar, csatlakozzon a két párthoz. A következő választásnak már egy megerősödött csapat vághat neki. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!