Újranyitnak a hazai síterepek

Elég hideg volt hozzá az időjárás az elmúlt néhány napban. Van, ahol már részlegesen megnyitottak, máshol szilveszter napjától, vagy 2020 elején lehet síelni. – írja az infostart.hu

Mátraszentistvánban csütörtök éjjel óta hóágyúzzák az ülőlifthez vezető „főpályát” és a tanulópályákat. Ennek eredményeképp december 30-án megnyitottak, egyelőre a 7-es tanulópályával és a síiskolával, valamint a kölcsönzővel és a hüttével. A 4-es pálya és a panorámalift a tervek szerint december 31-étől lesz használható.

Szintén hóágyúznak Eplényben. Az Időkép felidézte, hogy itt korábban már szintén felépítettek egy fél méter vastag hóalapot, de azt az időjárás tönkretette. Szombat éjszaka és vasárnap reggel a síterep felső részét szórták meg a hóágyúk. A nyitást december 31-re tervezik.

Szintén a felső részen kezdték meg a hóágyúzást Visegrádon. Az üzemeltetők vasárnapi tájékoztatása szerint, ha marad a kedvező hideg, akkor minimum 3 éjszakai munka szükséges a nyitáshoz, vagyis az új évben érdemes felkeresni a Nagyvillámot.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Húsvéti ünnepi közlekedési rend

A Kékestető déli oldalán is beindították a hóágyúkat, készül a pálya felső része. (fotó: idokep.hu) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!