Ültessünk új erdőt Vácon földlabdás karácsonyfákból!

Régóta dédelgetett ötlet nyert támogató összefogást, mégpedig a földlabdás fenyők vásárlásának népszerűsítése a váci lakosság körében. A város vezetése, önkéntesek és a város főkertésze is támogatja az új kezdeményezést – írja a Váci Városfejlesztő Kft honlapja.

Sok szép fenyő rövid élete megy kárba karácsony után, ahogy azt látni a szemetesek mellett. Ezek a kis lények közvetlen környezetünk hosszú távú élhetőbbé tételét is szolgálhatják, ha felvállaljuk. Vác városában van néhány régi fenyves, amelyek ma értékes ékkövei a városnak. Köszönet illeti azokat, akiknek telepítési ötlete megfogant és azokat is, akik a munkát elvégezték és a csemetéket gondozták.

Fenyvesünk van a Munkácsy parkban, az Alsótörökhegyi úton, a Párta utcában és a Kosdi út – Deákvári fasor kereszteződésnél. Régóta dédelgetett gondolat lakótelepi tömbbelsőkben ilyen örökzöld tüdő kialakítása például az Istenmalmi utca – Földváry tér közé, vagy az Űrhajós utca – Deákvári főtér mögé, de a Munkácsy park is áhítozik új csemetékre. A városháza udvarán is jó példával járva, földlabdás fenyők kerültek feldíszítésre december 7-én szombaton a kisgyermekek által készített díszekkel.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elhunyt Lajtai István, volt országgyűlési és önkormányzati képviselő

Kérjük a polgárokat, aki a szándékkal egyet ért és azt támogatni tudja, hogy vegyen földlabdás fenyőt, majd a karácsonyi időszak után azt ajánlja fel a város zöldterületeinek díszítésére. A felajánlást az ünnepek után az alábbi e-mail címre várjuk: mezei.helga@vacholding.hu. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!