Váci tehetség táncolja a kis Diótörő szerepét

Idén először a Budapesti Operettszínház is műsorára tűzte Csajkovszkij klasszikus balettjét, a Diótörőt, melyet ifj. Harangozó Gyula Kossuth-díjas táncművész koreográfiájával állítanak színpadra. A korábban aláírt stratégiai megállapodás keretében az Operettszínház táncosai mellett a Magyar Táncművészeti Egyetem növendékei és hallgatói is komoly szerepet kaptak a műben: a több hónapos intenzív próbafolyamat csúcspontjaként együtt állhatnak majd a közönség elé a december 20-i premieren, majd az azt követő 10, már most szintén teltházas előadáson.

Akinek sikerült jegyet vennie, ismerőssel is találkozhat a szereplők között, hisz a kis Diótörőt, illetve egy-egy előadáson Misit Chovanecz Csongor, a korábban már lapunkban is bemutatott balettnövendék táncolja.

Csongor, aki családjával születésétől Vácon él, második éve jár az MTE-re, és az intézet Diótörő keresztmetszet című előadásában is szerepel. Emellett az operett is ismerős terep számára, hiszen a Molnár Ferenc színműve alapján íródott Carousel-Liliom című musicalben is megcsillanthatta már tehetségét. Bár a próbák és előadások rengeteg munkát és elfoglaltságot jelentenek az általános iskolai tanulmányok mellett, a 12 éves táncművész palánta lelkesen és elhivatottan készül a szerepeire.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Tájékoztató közterületi permetezésről

December 29-éig összesen nyolc alkalommal áll majd színpadra, utána pedig neki is jön a megérdemelt pihenés, majd az új év, új feladatokkal és új kihívásokkal. (fotó: Kovács Alfréd – Blende) ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!