Vasárnapi hulladékmentes karácsonyi vásár lesz

Hulladékmentes karácsonyi vásárt rendeznek vasárnap 10 órától Vácott a Bodza Műhelyben a Görgey utca 25. szám alatt. A rendezvényen környékbéli kézművesek munkái és színvonalas kézműves programok várnak kicsit és nagyot egyaránt a hulladékmentesség jegyében.

Mitől lesz más ez a rendezvény, mint a többi vásár? A szervezők nem adnak a megvásárolt portékák mellé zacskót, szatyrot. Néhány kiállító gondoskodik hulladékmentes csomagolásról, de alapesetben a vásárlóknak kell megoldaniuk, hogy kényelmesen haza tudják vinni az ajándékokat. A vásárban lesznek megvehető vászontáskák is.

Számos alkotó érkezik a Zero Waste életmódot megkönnyítő termékekkel, akik szívesen segítenek, és válaszolnak az érdeklődők kérdéseire is. A rendezők különböző előadásokkal készülnek a hulladékmentes életmód iránt érdeklődőknek. A csináld magad elvvel összhangban pedig folyamatosan tartanak majd kézműves foglalkozásokat, köztük ruhafestést – feldobhatod rég nem hordott ruháidat Metszegető Vincze Jánossal -, s lesz horgolda is Tutyi Tarr Sophie-val és adalékmentes szappanfőzés Jéga Adriennel.

A különleges vásár este hétig tart. További információ a közösségi oldalon található. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!