Villámrajttal igazolt el és távozott Bartók Donát

A válogatott Bartók Donát csütörtökön bejelentette, hogy azonnali hatállyal távozik a német élvonalbeli TBV Lemgo-Lippe kézilabdacsapatától. Mint korábban megírtuk, a fiatal sportoló a Váci KSE csapatától igazolt át külföldre. 2016-ban Schoffer Attila klubelnök lapunknak azt mondta: előnyös üzletet kötött a sztárcsapattal a KSE, de a pontos összeget nem szeretnék nyilvánosságra hozni, ellenben a csapatba szeretnék befektetni a kézilabdázó megvásárlásáért járó transzferdíjat.

Bartók Donát német pályafutása azonban meglehetősen szerencsétlenül kezdődött: a Váctól a német csapathoz igazolt, szegedi születésű kézilabdázó új klubjában az első meccsén megsérült, így heteket kellett kihagynia. Legutóbb a térdével voltak problémák, emiatt is pihenőre kényszerült.

Átigazolásáról három éve azt mondta: „Kedden kaptam meg a repülőjegyemet, így szerdán utaznom kellett. Elég gyorsan jött az egész minden szempontból, de lehetséges, hogy ez így jobb, mert nem volt időm gondolkodni és aggódni a körülményeken. Az, hogy jó döntést hozok-e, többek között egy olyan kérdés, amik akarva-akaratlanul felmerülnek az emberben, ebben a helyzetben nem gondolom, hogy az én szempontomból lehetett volna erről beszélni. Ez egy óriási lehetőség, viszont ha sok idő van gondolkozni, akkor lehet, hogy felmerültek volna hasonló dolgok. Gyors döntés született.”

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Az idén befejeződhet az új sportcsarnok építése

Amilyen gyorsan eligazolt Vácról Bartók Donát, ugyanolyan gyorsan, villámrajttal távozik Németországból. A jobbátlövő a közösségi oldalán adta hírül, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott klubjával, és péntektől a magyar válogatottal készül a januári Európa-bajnokságra. Azt egyelőre nem közölte, melyik csapat színeiben folytatja pályafutását.

A TBV Lemgo honlapja emlékeztet, hogy Bartók a márciusi térdműtétje után a közelmúltbeli visszatéréséig nem léphetett pályára. Szerződése jövő nyárig szólt. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!