A hajléktalan kórházba került, a buszváró tiszta lett

Már hosszabb ideje használhatatlan volt a buszra várók számára a Radnóti iskolával szemközti buszmegálló. Egy hajléktalan férfi vette birtokba és használta azt életvitel szerűen. Ám a körzet városi képviselője, Rozmaring Sándor úgy látta: van lehetőség arra, hogy összefogva másokkal, emberséges és a polgárok számára is elfogadható megoldást találjanak a patthelyzetre.

Közösségi oldalon írt beszámolója szerint a diákok szülei joggal kifogásolták, hogy gyermekeik naponta szemtanúi egy felnőtt kilátástalan sorsának. Ugyanakkor a buszváró napról napra alkalmatlanabbá vált arra, hogy eredeti funkcióját ellássa. Az előzményeket látva a buszra várók kerülték a fedett rész használatát, még zord időjárás esetén is inkább kint várakoztak. A kisgyermekkel, csomagokkal, iskolatáskával érkezőknek nem volt bátorsága a padot használni, okkal.

„Ahogy arról már karácsony előtt írtam, a hajléktalan férfi, a hajléktalan szálló munkatársai gondoskodásának köszönhetően, kórházba került. Felépülése után egykori osztálytársai, barátai vették pártfogásba, munkát és lakhatást találtak neki, ezúton is köszönet érte. Időközben, a hajléktalan szálló munkatársainak közreműködésével megtörtént a buszváró fertőtlenítése, a Váci Városfejlesztő Kft. munkatársai pedig egy tisztasági festéssel tették újra használhatóvá az épületet. Köszönet érte mindkét csapatnak!” – írja Rozmaring Sándor.

Hozzáteszi: a városfejlesztő cég ígérete szerint tavasszal a váró teljes körűen megújulhat. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!