A kavicsbánya is hozzájárult a jótékonysági favágáshoz

A Václiget és Márialiget Civil Egyesület az elmúlt szombaton, immáron harmadik alkalommal szervezte meg, hogy tűzifát juttason el a rászorulók részére. A fát Szabó István, a Szabó Lovasudvar tulajdonosa és a közeli kavicsbányát üzemeltető Lasselsbeger Hungária Kft. ajánlotta fel. A jótékonysági akcióban a fa szállítható méretre való darabolásához, szükség szerint gurigára vágásához a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagjai biztosították az eszközöket és az üzemeltetéshez szükséges szakembereket – derül ki a közösségi oldalon megjelent beszámolóból.

A Václiget és Márialiget Civil Egyesület tagjai és támogatói végezték a fatörzsek kiemelését és a feldarabolt tűzifa fel- és lerakodását. A szállításhoz szükséges eszközöket is az egyesület tagjai biztosították saját költségükön. A hölgy tagok pedig gondoskodtak arról, hogy a helyszínen forró tea, kávé és friss szendvics várja a munkában megfáradt embereket.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vajda Lajos és Szentendre – vándorkiállítás a művelődési központban

A bányavállalkozó munkagéppel segítette a műveletet, utat nyitva a szállítóeszközök számára.

A dolgozó csapatot felkereste Kiss Zsolt, a terület városi képviselője, alpolgármester is. Tudósításuk szerint az akcióban tizenhatan vettek részt, és összesen 11 kiszállítás történt. „Bátran kijelenthetjük, hogy a Váci Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagjaival való közös munka jó hangulatú és eredményes volt. További közös akciók várhatóak a jövőben is. Ezúton is köszönjük a felajánlást és minden segítséget!” – írták.

Mivel továbbra is fennáll a lehetőség, hogy az egyesület szervezésében fát juttassanak a rászorulóknak, ezért várják olyanok jelentkezését, akik a fatörzsek mozgatásában, a feldarabolt rönkök fel- és lerakodásában tudnának segítő szerepet vállalni! „Ezzel kapcsolatban mindenképpen el kell mondani, hogy a terepviszonyok nehezek, a fatörzsek hozzáférése körülményes, a munkához komoly fizikai erő szükséges” – hívják fel a figyelmet.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Elkészült a Vác Városért Választási Egyesület kompenzációs litája

Jelentkezni a vmcegyesulet@gmail.com email címre, vagy a Václiget az Otthonunk nevű Facebook oldalnak írt üzenetben lehet.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!