A váci gimnázium is pályázik a nyelvtanulási programra

A Külföldi Nyelvtanulási Program keretében Magyarország Kormánya lehetőséget biztosít a 9. és 11. évfolyamos gimnáziumi és szakgimnáziumi tanulók számára nyelvtudásuk fejlesztésére, motivációjuk növelésére, nyelvhasználatbeli gátlásaik oldására és célnyelvi környezetben történő tapasztalatszerzésükre.

A középiskolás diákok a tanult nyelvet – angol, német vagy francia – anyanyelvi környezetben sajátíthatják el két hét alatt a nyári szünetben, csoportos képzés alkalmával, a partner nyelviskolák segítségével. A heti 20 órás tanulás mellet szabadidős programokat is szerveznek a fiataloknak. A célországok: Egyesült Királyság, Írország, Málta, Ausztria, Németország és Franciaország.

A pályázat a Váci Tankerületi Központ öt gimnáziumát érinti: a Váci Madách Imre Gimnáziumot, a Váci Pikéthy-Bartók Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskolát, a Sashegyi Sándor Általános Iskola, Gimnázium és Rendészeti Szakközépiskolát, a Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumot, valamint a Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumot – írja a Váci Tankerületi Központ honlapja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Újabb elismerésben részesült dr. Horváth Ferenc a váci levéltár igazgatója

A pályázati folyamat jelenleg is zajlik, az iskolák kiválaszthatják, hogy melyik külföldi nyelviskolával kívánják felvenni a kapcsolatot és hány tanulójuk kíván részt venni a programban. Az eredmény várhatóan március 1-ig derül ki.

A csoportos képzésen felül lehetőség van arra is, hogy a tanuló egyéni pályázatot nyújtson be. Ebben az esetben a tanuló és szülei feladata a kurzus kiválasztása, az utazás megszervezése, a biztosítások megkötése. Az utazás is egyénileg, felnőtt kísérete nélkül történik.

A Külföldi Nyelvtanulási Programban az érintett tanulók alanyi jogon vehetnek részt, a támogatás elnyerésére azonban pályázni kell. A program hazai költségvetési forrásból valósul meg.

A tanulók a pályázati program keretében a célországi nyelvtanfolyamokon való részvételükhöz maximum 1500 euró vagy 1350 angol font, továbbá maximum 234 ezer forint, vissza nem térítendő pályázati támogatást nyerhetnek el.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

További információk a pályázatról: https://tka.hu/nyelvtanulas

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!