A váci gimnázium is pályázik a nyelvtanulási programra

A Külföldi Nyelvtanulási Program keretében Magyarország Kormánya lehetőséget biztosít a 9. és 11. évfolyamos gimnáziumi és szakgimnáziumi tanulók számára nyelvtudásuk fejlesztésére, motivációjuk növelésére, nyelvhasználatbeli gátlásaik oldására és célnyelvi környezetben történő tapasztalatszerzésükre.

A középiskolás diákok a tanult nyelvet – angol, német vagy francia – anyanyelvi környezetben sajátíthatják el két hét alatt a nyári szünetben, csoportos képzés alkalmával, a partner nyelviskolák segítségével. A heti 20 órás tanulás mellet szabadidős programokat is szerveznek a fiataloknak. A célországok: Egyesült Királyság, Írország, Málta, Ausztria, Németország és Franciaország.

A pályázat a Váci Tankerületi Központ öt gimnáziumát érinti: a Váci Madách Imre Gimnáziumot, a Váci Pikéthy-Bartók Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskolát, a Sashegyi Sándor Általános Iskola, Gimnázium és Rendészeti Szakközépiskolát, a Szentendrei II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnáziumot, valamint a Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnáziumot – írja a Váci Tankerületi Központ honlapja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Hétfőtől újabb KISS emeletes vonat áll forgalomba a váci vonalon

A pályázati folyamat jelenleg is zajlik, az iskolák kiválaszthatják, hogy melyik külföldi nyelviskolával kívánják felvenni a kapcsolatot és hány tanulójuk kíván részt venni a programban. Az eredmény várhatóan március 1-ig derül ki.

A csoportos képzésen felül lehetőség van arra is, hogy a tanuló egyéni pályázatot nyújtson be. Ebben az esetben a tanuló és szülei feladata a kurzus kiválasztása, az utazás megszervezése, a biztosítások megkötése. Az utazás is egyénileg, felnőtt kísérete nélkül történik.

A Külföldi Nyelvtanulási Programban az érintett tanulók alanyi jogon vehetnek részt, a támogatás elnyerésére azonban pályázni kell. A program hazai költségvetési forrásból valósul meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Szijjártó: elkészült ezer világszínvonalú lélegeztetőgép Vácott

A tanulók a pályázati program keretében a célországi nyelvtanfolyamokon való részvételükhöz maximum 1500 euró vagy 1350 angol font, továbbá maximum 234 ezer forint, vissza nem térítendő pályázati támogatást nyerhetnek el.

További információk a pályázatról: https://tka.hu/nyelvtanulas

NAPLÓ+ előfizetés!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!