A város felé eső P+R parkolót hamarosan rendbe teszik

A képviselőtestületi ülés napirend előtti témái között szerepelt a jelentősebb beruházásokról szóló összefoglaló. Itt olvasható, hogy a P+R parkoló jogviszonya változott. Megkerestük Kiss Zsolt alpolgármestert, aki arról tájékoztatta a Váci Naplót, hogy a város felőli parkolót az önkormányzat bérbe vette.

– Az elmúlt hetekben sikerült a városnak bérbe vennie a vasúti P+R parkoló belváros felé eső részét, amely rendezésre szorul – mondta. Hozzátette: az áldatlan állapotokat hamarosan rendezni szeretnék.

Az alpolgármester tájékoztatása szerint napokon belül megkezdődhet a tereprendezés a területen és, ha az időjárás is engedi, akkor köves szórást kap a földút, ahol további parkolókat szeretnének kialakítani.

Sajnos az elmúlt évek során kiderült, hogy még így sem elég a parkolóhelyek száma a vasút mellett. Sokszor meg is bűntették azokat, akik a földúton álltak meg. Kiss Zsolt azt mondja, nekik nem céljuk a büntetés, inkább további megállási lehetőségeket szeretnének biztosítani kulturált körülmények között. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!