A volt váci pólós gólja is kellett az EB-döntőhöz!

A Váci Napló a helyszínen követhette és izgulhatta végig a Montenegró elleni vízilabda Európa-bajnoki elődöntőt, amelyen a magyar válogatott remek játékkal 10–8-ra legyőzte a délszláv ellenfelet, ezzel bejutott a vasárnapi döntőbe és egyúttal megszerezte az olimpiai kvótát! A meccsnek volt egy váci főszereplője is!

A Duna Arénában telt ház, és már az első percektől kezdve parádés hangulat uralkodott. És hogy mi történt akkor, amikor a magyar csapat gólt szerzett? Minden egyes találatnál óriási üdvrivalgás és szó szerint libabőrös hangulat alakult ki, de a szurkolók nemcsak a dobott góloknál ujjongtak, hanem minden egyes Nagy Viktor-védést is üdvrivalgással jutalmaztak!

Váci szempontból a 29 esztendős vízipólós, Mezei Tamás teljesítményét figyeltük, a korábbi váci vízipólós pedig igencsak sokat tett hozzá a „közöshöz”. A Vácott is nevelkedett center (a 2003/04-es szezonban volt a Váci Vízilabda SE utánpótláscsapatának tagja) jó játékkal, remek védőmunkával, támadásban pedig góllal és kiharcolt büntetővel jelentkezett.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

A 3. negyedben Varga Dénes balról érkező centerezését vágta be a hálóba, ezzel vezetett válogatottunk 5–4-re. Kisvártatva pedig kiharcolt egy ötméteres, amelyet Varga Dénes értékesített, a válogatott pedig ekkor már egyre közelebb került a győzelemhez, amelyet végül el is ért. Összességében elmondhatjuk, hogy – a korábbi meccseken talán picivel kevesebbet nyújtó – Mezei Tamás ezen a találkozón parádés centermunkát mutatott be, amely kulcsfontosságú volt a sikerhez.

A magyar férfi vízilabda-válogatott büszke lehet a teljesítményére. Märcz Tamás csapatára a döntőben, vasárnap 19 órától a Horvátországot 9–8-ra legyőző Spanyolország vár – reméljük, Mezei is hozni tudja majd hasonlóan remek játékát.

És befejezésül még egy jó hír: mivel a spanyolok már biztos olimpiai résztvevők, ezen a tornán a magyar csapat jutott kvótához! (fotó: 24.hu)

LEN VÍZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG
Budapest, Duna Aréna – férfi torna elődöntő                                        

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Vízilabda – Rájátszás, idén csak a 13-16. helyért

MAGYARORSZÁG–MONTENEGRÓ 10–8 (1–2, 3–1, 4–2, 2–3)

Magyar gólszerzők: Varga D. (4), Zalánki (2), Pohl, Erdélyi, Mezei T., Vámos ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!