Az IKEA tavasztól visszavásárolja a használt bútorokat

Az újra értékesített IKEA-bútorokra egy év garanciát vállalnak majd. Az IKEA egyik fő célkitűzése lesz a közeljövőben, hogy tovább ösztönözze a körkörös és az együttműködésen alapuló fogyasztást. A cég ennek érdekében ötletekkel, szolgáltatásokkal is segíti vásárlóit abban, hogy miként tudják a termékek életét meghosszabbítani, a bútorokat másokkal megosztani, bérbe adni vagy újra eladni.

„Szeretnénk vásárlóinkat mindenben támogatni, amely egy bútor élettartama alatt előfordulhat, például, hogy miként tarthatják fent egy bútor minőségét; kérhetnek tőlünk cserealkatrészeket, ha arra van szükségük, de abban is tudunk segíteni, ha a bútort el szeretnék adni vagy eladományoznák” – mondta el Vladimír Víšek, az IKEA regionális fenntarthatósági vezetője (csehországi-magyarországi-szlovákiai régió).

Az IKEA ezért Csehországban és Szlovákiában már elindította, Magyarországon pedig a tavasz folyamán fogja elindítani a Bútorok második élete szolgáltatást, amely keretén belül vásárlóitól visszavásárolja azokat az IKEA bútorokat, amelyekre már nincs szükségük. Ezeket a bútorokat a visszavásárlási áron értékesíti újra a leértékelt árú termékek részlegében.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Augusztus 1-jétől új törvény lép életbe az online bűnözőkkel szemben

„Mivel kiállunk termékeink minősége mellett, így az újra eladott, használt bútorokra egy év garanciát adunk. Így biztosítjuk a termékek lehető leghosszabb ideig tartó használatát” – mondja Vladmiír Víšek.

Az IKEA 2020-as tervei között szerepel az is, hogy az új, non-branded átvételi pontokat nyisson négy városban: Pécsett, Veszprémben, Kecskeméten és Debrecenben. Emellett a cég közleménye szerint a budaörsi és a soroksári áruházak után a budapesti Örs vezér téri áruháznál is létrehoznak egy önkiszolgáló csomagátvételi pontot – írja a kreativ.hu. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!