Bartók Donát Spanyolországban folytatja pályafutását

A spanyol Bidasoa Irun kézilabdacsapatában folytatja pályafutását a válogatott Bartók Donát, aki korábban villámrajttal távozott a váci csapattól és ugyanilyen gyorsasággal hagyta ott eddigi klubját. A spanyol élvonalban jelenleg harmadik helyezett csapat vezetése arról számolt be pénteken, hogy megállapodásra jutottak a játékossal, aki két és fél évre kötelezi el magát, és hétfőn az orvosi vizsgálatot követően állhat munkába.

A jobbátlövő tagja volt az osztrák, norvég, svéd közös rendezésű Európa-bajnokságon kilencedik helyen végzett magyar válogatottnak. Egy hónapja, december 26-án jelentette be, hogy távozik a német első osztályú TBV Lemgo-Lippe csapatától, amelyben tavaly márciusi térdműtétje után a közelmúltbeli visszatéréséig nem léphetett pályára.

A 23 éves Bartók Donát korábban a Tatabánya és a Vác csapatát erősítette, a válogatottban a két évvel ezelőtti Európa-bajnokságon tette le a névjegyét.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Villámrajttal igazolt el és távozott Bartók Donát

A játékos az MTI-nek elmondta, nem éri meg rövid távra berendezkedni valahol, mert akkor esetleg kifacsarják a játékost, ez pedig nem az az út, amit járnia kell. „A szerződésem időtartama mindkét fél részéről bizalmat és szilárd elkötelezettséget mutat. Lehet, hogy az eleje nehéz lesz, de hogy megéri-e, az szerintem nem lehet kérdés. Idő kell, hogy én is meg tudjam tanulni, amiért odamegyek, és ők is megkapják, amiért odavisznek” – fogalmazott.

A klub honlapján Jacobo Cuétara vezetőedző úgy fogalmazott, nagyon elégedett, amiért sikerült a magyar jobbátlövővel megerősíteniük a keretet. „Évek óta figyelemmel kísérjük a pályafutását, és most láttuk elérkezettnek az időt, hogy szerződtessük. Fiatal, tehetséges, értékes játékosról van szó” – nyilatkozta a szakvezető.

Hozzátette, Bartók gyermekkorában Spanyolországban élt – mert az édesapja, Bartók Csaba az Ademar Leónban kézilabdázott -, ez megkönnyítheti a beilleszkedését. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!