Életre kelt hangjegyek a volt váci szimfonikus koncertjén

Arannyá váltak, majd életre keltek a hangjegyek január 26-án a Farkas Pál karmester vezette szimfonikus zenekar újévi hangversenyén. A váci polgárok kitörő örömmel és lelkesedéssel fogadták az együttest, amit a szűnni nem akaró vastapsokon kívül az is bizonyított, hogy az elegáns, színvonalas, varázslatos zenei előadásra vágyó közönség vasárnap délután kétszer is megtöltötte a Madách Imre Művelődési Központ színháztermét.

Az est hangjegyszimbolikája összhangban volt az előadók és a műsor zenei sokszínűségével. A hagyományt és az eleganciát közvetítették a Strauss-keringők, valamint a híres oprera- és operettrészletek, melyeket Denk Viktória, a Magyar Színház művésznője és Bot Gábor, a szolnoki Szigligeti Színház színésze adott elő.

Különleges színfoltja volt az estnek Manuel Betancourt Camino, aki Placido Domingo-ösztöndíjjal sajátíthatta el az operaénekesi előadóművészet fortélyait. S bár 2002-ben a Mexikóvárosi Nemzeti Operaház énekese lett, életének nagy álma volt, hogy Európában, a klasszikus kultúra hazájában élhessen és énekelhessen.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

A műsor fergeteges hangulatát operett- és musicalslágerekkel a Madách Színház művészei biztosították: előadásával elvarázsolta, megbabonázta a nézőket Simon Boglárka és Jenei Gábor táncos-komikus párosa, s a zenei élményt szinte extázisig fokozta Ress Hajnalka produkciója.

A hangjegykoktélból a modernebb zenei élmény sem hiányzott. Az est fináléjában megjelent a már-már klasszikussá nemesedett könnyűzene, hogy a hangulatot a halhatatlan hangjegyek birodalmába repítse. Tomboló sikert aratott az I Will Survive, minden idők legnépszerűbb diszkó slágere, valamint az ABBA-dalok egyvelege.

A parádés produkciókat színesítő szállongó tollak és csodálatosan csillogó flitterek beragyogták az estet, s az aranyló hangjegyek életre kelve, hol igazi revühangulatot varázsolva, hol pedig a legmélyebb érzéseket megidézve méltóképpen indították az új évet.

A koncert során Farkas Pál karmester köszöntötte a publikumot, és elmondta, hogy 36 éve innen indult útjára a zenekar, Vác az együttes bölcsője. S bár szinte minden nap máshol, sőt gyakran határainkon túli városokban is koncerteznek, mégis az a legnagyobb öröm a muzsikusok számára, amikor a váci közönségnek játszhatnak: „Évente több mint száz koncertet adunk, játszunk hatalmas, csillogó hangversenytermekben, de mégis már régóta leginkább ezt az estét vártuk, amit itthon, a mi városunkban Önökkel, szeretetteljes, családias hangulatban tölthetünk el.”

A váci közönség pedig „szűnni nem tudó szeretetéről” biztosította az együttest, az előadások végén felállva ünnepelt, így köszönve meg a felejthetetlen élményt Farkas Pálnak és a művésztársainak. A nézők tapsaikon túl szavakban is megfogalmazták véleményüket: „Kimondhatatlanul boldogok vagyunk, hogy újra itthon vannak”. „Igényes produkció, gyönyörű jelmezek, elegáns díszlet, professzionális előadás”. „Nagyon örülünk, hogy eljöttünk, minden percét imádtuk”. „Fantasztikus élményben volt részem, régen éreztem magam koncerten ilyen jól. Mindannyiunkat magával ragadott a művészek előadása, ebben a hangulatban úszott a közönség”. „Frenetikus produkció volt a zenekar 22. újévi műsora, felülmúlta az elmúlt 21-et és minden várakozásunkat, elképzelésünket.” „Szeretnék valami nagyon szépet mondani, de nem találok szavakat, mely hűen kifejezné elragadtatásomat! Köszönöm, hogy részese lehettem ennek az élménynek!”

Honnan ez az elsöprő lendület? Honnan a ZENErgia? Talán a hangjegyek keltek életre…

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  "Deákvár 125" Kiállítás megnyitó a Deákvári főtéren

„A nagyszerű zene körülölel, játszani kezd a szíveden… Hatalmas béke ereszkedik rád, és hatalmas öröm van a szívedben. S amikor szertefoszlik az utolsó dallam a légben, a világ egy pillanatra nem vesz lélegzetet ennyi szépség után…” (M.Tailor)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!