Elhunyt Szikora Gyula testnevelő tanár, atlétaedző

Vasárnap elhunyt Szikora Gyula, az Árpád iskola testnevelő tanára, a Váci Reménység Egyesület legendás edzője. Február 27-én ünnepelte volna hatvanadik születésnapját. Ám néhány hónapja kiderült, hogy súlyos beteg, a szeptemberi tanévkezdést sem tudta már vállalni. A gondos orvosi kezelés ellenére sem tudott meggyógyulni. A kiváló, köztiszteletben álló pedagógust az egész város gyászolja.

Szikora Gyula születése óta Vácon élt, itt végezte iskoláit. Érettségi után az egri Ho Shi Minh Tanárképző Főiskola biológia-testnevelés szakára nyert felvételt, 1983-ban diplomázott. Ugyancsak 1983-tól a váci Árpád Fejedelem Általános Iskolában tanított. 1972 óta atletizált, a sporthoz, az atlétikához fűződő szeretetét nevelőtanárainak, Buchnitz Zoltán és Bodnár Ferenc tanár uraknak, valamint Csákvári Éva tanárnőnek köszönheti.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kurdi Csabáné Péchy Blanka díjat nyert

1983-tól dolgozott atléta edzőként, először a Váci Izzó MTE, majd a Váci Reménység atlétáival foglalkozott és egész mostanáig ennek a sportegyesületnek volt oszlopos tagja. Tanítványaival több országos bajnokságot nyert. Fogyatékossággal élő sportolókkal évek óta foglalkozott, segített a válogatott munkájában is. A fogyatékos válogatottnak több versenyzőt is adott, az egyikük Fonódi Gábor, Vác első atléta világbajnoka, többszörös világbajnok és Európa-bajnoki érmes, a másik pedig Keresztesi Erika világcsúcstartó, többszörös világ- és Európa-bajnok.

2006-ban országos diákolimpiai csapatbajnokságot nyertek a fiú távolugró csapattal. Ez a város sportéletében az első általános iskolás atlétikai országos bajnoki cím. Szereti ezt a szakmát, ez az élete. Szikora Gyula nagyon sok elismerésben részesült.

Temetéséről később intézkednek. (képünkön: Szikora Gyula tanítványaival)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!