Fogdába kerülhetnek az ittas sofőrök Pest megyében

Bekeményített a rendőrség az ittas járművezetőkkel szemben Pest megyében. Az ittas vezetők tavaly csaknem 1400 balesetet okoztak itthon, ami az összes, személyi sérüléssel járó baleset nyolc százaléka. A halálos baleseteknél az ittasság a második leggyakoribb ok – hangzott el az M1 Híradójában.

Ittas vezetésen ért járművezetőket állítottak elő pár napja a rendőrök a Ceglédi Járásbíróságra. Egyikük, egy 36 éves férfi január elsején Tápiószőlősön haladt a kocsijával, amikor megállították a rendőrök. A szonda a légalkohol-koncentráció bűncselekményi határának több mint ötszörösét mutatta. A másik, 36 éves férfi is részegen vezetett Újév napján. Körülbelül két üveg bort ivott meg, mielőtt motorra ült. A Ceglédi Rendőrkapitányság mindkét ittas vezetőt őrizetbe vette.

„A Ceglédi Járásbíróság az elkövetők közül az egyiküket egy év, a másikat egy év két hónap szabadságvesztésre ítélte, mindkettőjük büntetését a bíróság próbaidőre felfüggesztette, valamint az egyik férfit másfél évre, a másikat kettő és fél évre tiltotta el a közúti járművezetéstől” – mondta Jagusztin Tamás,  a Pest Megyei Főügyészség helyettes szóvivője.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője nem cáfolta, hogy a hatóságok bekeményítettek az ittas járművezetőkkel szemben.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Forgalomba állt az első megújult Bzx mellékkocsi

„Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy járművet csak az vezethet, akinek szeszes ital fogyasztása utáni alkohol nincs a szervezetében. Aki mégis ittasan, vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, az hatalmas kockázatot vállal és nem csak saját magát veszélyezteti, hanem a közúti közlekedésben résztvevőket, olykor természetesen a saját utasaikat is. Ennek természetesen komoly jogi következményei vannak” – mondta az M1 Híradónak Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A Pest megyei rendőrök folyamatosan akcióznak, hogy kiszűrjék a forgalomból az ittas vezetőket.

„A Pest Megyei Főügyészség, illetve a Pest Megyei Főügyészség illetékességi területén lévő járási ügyészségek természetesen minden esetben partnerek a rendőrkapitányságokkal való együttműködésben, hogy az ittas vezetőket minél hamarabb bíróság elé lehessen állítani” – hangsúlyozta Jagusztin Tamás a Pest Megyei Főügyészség helyettes szóvivője. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!