Friss: dr. Bóth János kilépett a szocialista pártból

Sokak számára nem meglepő döntést hozott dr. Bóth János, a szocialisták eddigi helyi elnöke. „Baloldali és morális elkötelezettségeim miatt nem veszek részt a dr. Tóth Bertalan pártelnök által vezényelt, vigyük az MSZP-t a parlamenti küszöb alá célzatú politikai munkában. 2020. január 17-én kiléptem az MSZP-ből” – áll a szerkesztőségünkhöz percekkel ezelőtt eljuttatott közleményben.

A váci politikus 1949-ben Szászváron született. 1973 óta él Vácott, s itt alapított családot. Mérnök-közgazdász végzettsége van és egyetemi doktorátusa. 1987 óta deákvári képviselőként tagja volt egészen az októberi választásig a városi önkormányzatnak. Dr. Bóth János 2002 és 2010 között Vác polgármestere volt, korábban pedig nyolc évig a város országgyűlési képviselőjeként is dolgozott.

Az októberi választást megelőző kampányban állítása szerint az országos vezetés átnyúlt a feje felett és határozott ellenzése ellenére Matkovich Ilonát támogatták a polgármesterségért folyó küzdelemben. Az MSZP váci szervezete nyilatkozataik szerint egyértelműen a másik jelölt, dr. Néveri István mögött sorakozott fel. Dr. Bóth János emiatt visszalépett és az egyéni körzetében sem indult el.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Második gyermekvédelmi kerekasztal beszélgetés Vácon - Egyházi és civil szervezetek találkozásai a helyi gyermekvédelemmel

Az ellentét gyakorlatilag a szocialisták váci szervezetében szakadást okozott, s bár a helyi pártelnök eljárást kezdeményezett a szerintük az MSZP alapszabályát is sértő országos pártelnöki eljárás miatt, a vége az lett, hogy dr. Bóth János most kilépett a pártból. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!