Ismét forrt a bor Vác főterén

2019. december 30-án került megrendezésre a XII. Forraltbor-főzőverseny Vác főterén. A versenyre 10 csapat jelentkezett, végül 7 csapat jelent meg a helyszínen. A rendezvény háziasszonya Fábián Nikolett volt, a zenét a Partycsókák band szolgáltatta.

– Legnagyobb örömünkre az M1 tévécsatorna élőben jelentkezett be rendezvényünkről. A csapatok ismét kiváló minőségű alapanyagokból főzték forralt boraikat. Volt olyan csapat, aki az idén punccsal készült – tájékoztatta lapunkat Fónagy István, a Vendégvárók Váci Egyesületének elnöke.

Az első helyet 2019-ben a Schulcz Optika csapata nyerte, akik egy különleges forralt bort készítettek, melynek egyik alapanyaga a babérlevél volt. A második helyet ezen a versenyen a Kedvenc Állategészségügyi Központ szerezte meg, akik váci borból főzték italukat. A harmadik helyezést a Pikáns sokk csapata szerezte meg, ők karamellizált cukrot használtak alapul a főzés során és már 11. alkalommal mérettették meg magukat. Az értékelésnél az öttagú zsűri igen nehéz helyzetben volt, ugyanis a versenyzők finomabbnál finomabb italokkal készültek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Áprilisban indul a Központi Statisztikai Hivatal lakosságot érintő adatfelvétele

– A Vendégvárók Váci Egyesülete nevében szeretnénk megköszönni, hogy a hideg idő ellenére ilyen sokan kilátogattak a rendezvényünkre, és örömmel kóstolgatták a finomabbnál finomabb remekműveket. Köszönjük Vác Város Önkormányzatának, hogy ismét térítésmentesen helyet biztosítottak a versenynek – mondta Fónagy István.

A XII. Forraltbor-főzőverseny adományaiból összesen 113 ezer forint gyűlt össze, melyből 50 ezer forintot egy vidékről Vácra költözött család fog megkapni, akik a 9 éves Gergőt nevelik. A család hihetetlen mélyszegénységben él, Gergő leukémiás, akinek az egyik lábát le is vágták és jelenleg kórházban kezelik tüdőgyulladással. A fennmaradó összeg sorsáról az egyesület a későbbiekben hoz döntést. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!