Képzések és fejlesztések a váci kórház szülészetén

A Jávorszky Ödön Kórház a „Családbarát, családközpontú szülészeti, újszülött és koraszülött intenzív ellátás támogatása integrált infrastruktúra- és eszközfejlesztési, valamint képzési programokkal, továbbá a várandósfelkészítés erősítésével” című pályázat keretében, 22.396.000 forint, vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A váci kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya négy szülőszobával rendelkezik, ahol évente átlagosan 1000 szülést vezetnek le. A családbarát ellátás színvonal növelése érdekében a pályázat keretein három darab multifunkciós szülőágy, egy darab mobil szülőkád, víz alatti CTG készülék, vízálló babydoppler, aromaterápiás diffúzor, TENS készülék, függeszkedő kendő, szülést segítő aromaterápiás olajkeverékek kerülnek beszerzésre. A szülőszobákat érintő felújítási munkálatokkal pedig minden bizonnyal nő az édesanyák és a család biztonság-és komfortérzete.

Az osztály szakemberei jelenleg is tartanak szülésfelkészítő programokat, azonban a színvonal emelése, illetve a jobb szemléltetés és a nagyobb gyakorlat megszerzése érdekében, új eszközök vásárlásával bővítik a technikai eszközök palettáját (oktatóbaba, laptop, projektor).

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Marton Zsolt megyéspüspök tárlatvezetése szombaton - Memento 30

Az osztályos orvosok, valamint a szülésznők a támogatás keretében perinatális tanácsadó és perinatális szaktanácsadó, természetes szülés támogatása, kiégés megelőzés, laktációs tanácsadó képzéseken vehetnek részt. A képzéseken való részvétel növeli a szakmai szívvonal biztosítását, szinten tartását, a szülés körül tevékenykedő szakemberek számára magas szintű, tudományosan megalapozott felkészítést nyújt, és nem utolsó sorban a szakdolgozók kiégésének prevencióját, és a kiégési szindróma kezelését teszi lehetővé. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!