Kilenc év után vertük meg újra otthonában a DKK-t

Szenzációs győzelmet aratott női kézilabda-csapatunk: gólokban bővelkedő mérkőzésen szakadt meg a Dunaújvárosi Kohász KA több mint kilenc évig tartó hazai veretlensége a Váci NKSE ellen, miután a nem éppen a védekezésről szóló mérkőzésen a Dunakanyar-beli együttes 36-35-re győzni tudott Szekszárdon.

A meccs előtt a két csapat azonos pontszámmal, de a váciak számára kedvezőbb gólkülönbséggel a középmezőnyben várta a folytatást. Ennek megfelelően már a kezdő sípszó után nagy küzdelem alakult ki a pályán. A váciak a tizedik percben már három góllal (4-7) vezettek, ám előnyük gyorsan elfogyott, a félidő felénél már a Kohásznál volt az előny (11-10). A nagyszünetig folytatódott az adok-kapok, amiből a Vác jött ki győztesen.

A szünetből érezhetően a hazai pályát élvező dunaújvárosiak jöttek vissza nagyobb energiával, a sérüléséből már szemmel láthatóan felépülő Triscsuk Krisztina átlövéseivel és betöréseivel a találkozó legnagyobb előnyét kalapozták össze (41. perc: 25-22) – számol be a mérkőzésről a duol.hu.

Az orosz-magyar átlövő a találkozó előtt elmondta, komoly védekezés, jó kapusteljesítmény, támadásban pedig pontosság, gyorsaság és kevés hiba vezethet sikerre. A támadójátékkal ezen a mérkőzésen sem volt különösebb gond, erről tanúskodik a harmincöt szerzett gól, az eggyel több kapott azonban a védekezés hiányosságait tükrözi.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Váci evezősök a szegedi Európa-bajnokságon

Negyedórával a vége előtt a végül tíz találatig jutó Triscsuk hétméteresével még a DKKA vezetett (27-26), amire az NB I góllövő listáját vezető, junior világ- és Európa-bajnok Kácsor Gréta vezérletével 3-0-val válaszoltak a váciak, megalapozva sikerüket.

A dunaújvárosi csapat több mint kilenc év, 2010 októbere után szenvedett vereséget a Vác ellen hazai pályán.

„A szünetben mondtam a lányoknak, hogy az a csapat nyer, amelyik előbb rakja rendbe a védekezését. Ez az utolsó percekben nekünk sikerült, ez jelentette a siker kulcsát” – értékelt a meccs végén Szilágyi Zoltán, a váciak trénere. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!