Lakások: illegális foglalók halmozzák a tartozásokat

Szeretné rendbe tenni a városban az önkormányzati lakások körül kialakult káoszt a városvezetés – erről írt legutóbbi, közösségi oldalon megjelent bejegyzésében Matkovich Ilona polgármester. Pár napja Salgótarjánban tárgyalt arról, hogy milyen tapasztalatokat halmoztak fel a Nógrád megyei településen ezzel kapcsolatban.

„Salgótarjánban rövidebb látogatáson voltam, de ezalatt is rengeteg fontos témát vettünk sorra Fekete Zsolt polgármester úrral és az alpolgármestereivel. A szociális ügyekről, a szegények megsegítésének módozatairól beszéltünk sokat, a szociális lakások problémaköre őket is feszíti. Hogy miért fontos ez a kérdés számunkra? Azért is, mert sok rászorulónak nem tudunk lakással segíteni, ugyanakkor jelentős számban foglalták el korábban önkényesen beköltözők az önkormányzat tulajdonában lévő lakásokat” – írja Matkovich Ilona.

Kiderült, hogy a város 11 vis major lakásában is részben önkényes lakásfoglalók laknak. Ők és még több más bérlő sem fizeti a közüzemi díjakat, több száz millió forintos hiányt okozva az önkormányzatnak.

„Azért is bosszantó ez a helyzet, mert a tisztességesen fizető bérlőknél szinte semmilyen felújítást nem tudunk elvégezni emiatt. A szociális lakásaink havi díja gyakran nem éri el a tízezer forintot, az úgynevezett piaci alapon kiadott lakásaink bérleti díja is töredéke a piacinak” – állítja a polgármester, aki hozzáteszi: ez egy megoldásra váró feladat a városvezetés számára. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!