Magyar Kultúra Napja: jegyek már igényelhetők

A Himnusz kéziratának elkészültére emlékezve minden esztendőben január 22-én ünnepeljük hazánkban a Magyar Kultúra Napját. A jeles napon városunkban hagyományosan díjkiosztó gálaműsorra várják az érdeklődőket. A Magyar Kultúra Napjának váci gálaműsorára ingyenes belépők a MIMK jegypénztárában igényelhetők.

Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én tisztázta le azt a kéziratot, mely a Magyarország állami himnuszaként elismert költeményt is tartalmazta. E jeles napot 1989 óta, mint a Magyar Kultúra Napját ünnepeljük. Az országos programsorozat részeként Vácott – a Kultúra Magyar Városában – január 22-én, szerdán 18 órakor a Madách Imre Művelődési Központ (MIMK) színháztermében gálaműsort rendeznek, melynek részeként sor kerül a városi művelődési díjak átadására is – írja a városháza honlapja.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK
Hétfőtől újabb KISS emeletes vonat áll forgalomba a váci vonalon

A tervezett program szerint Inotay Gergely alpolgármester ünnepi beszéde mellett a műsorban közreműködik Patrik Judit, Bognár Szilvia, Kónya István és Toldi Tamás. A Vác Város Művészeti Díját, a Vác Város Művelődéséért kitüntetést és a Vác Város Közművelődését Segítő díjat Matkovich Ilona polgármester adja majd át.

Az ünnepséget megelőzően, 17 órakor az intézmény Emeleti Galériájában nyitják meg a Váci Új Szalon Egyesület Kötelék című kiállítását. ♦

14 napos próbaolvasás!
Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!