Óvintézkedések a koronavírus ellen a gödi Samsungban

Egyre terjed Kínában a koronavírus, a legfrissebb adatok szerint eddig nyolcvanan haltak bele a fertőzésbe. Egyes hírek szerint már Európába is eljuthatott, a betegség esetleges gyanúját már vizsgálják. Magyarországon még nem regisztráltak megbetegedést, de a Samsung bejelentette: gödi gyárában szigorú óvintézkedéseket vezetnek be annak érdekében, hogy külföldről – néhányan Kínából – érkező munkatársaik nehogy behurcolják a vírust.

Ma este Balogh Csaba, Göd polgármestere osztotta meg az információt közösségi oldalán. „Bizonyára sokan hallottak a világszerte aggodalmat keltő koronavírus járványról, mely Kínából indult. A Samsung szeretné megnyugtatni a lakosságot, hogy a múlt hét közepén a cég felvette a kapcsolatot az ÁNTSZ járványügyi részlegével. Jelenleg nincs hatóság által kötelezően előírt intézkedés, azonban ennek ellenére a Samsung SDI minden tőle telhető intézkedést bevezetett a megelőzés érdekében.

Ezek az alábbiakat jelentik:
1. Fokozott fertőtlenítés a közös helyiségekben.
2. Folyékony szappan mellett alkoholos kézfertőtlenítők kihelyezése.
3. Belső oktatás a megelőzés érdekében szükséges WHO által ajánlott higiéniai szabályokról.
4. A Kínából érkező (kisszámú) alkalmazott munkába állás előtti karanténba helyezés, majd megelőző orvosi vizsgálat”
– írta a gödi polgármester.

Továbbra sincs magyar érintettje a Kínából kiinduló koronavírusnak – hangsúlyozta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján. Menczer Tamás közölte: sem Magyarországon sem külföldön nincs tudomásuk magyar betegről, és olyan külföldiről sem tudnak, aki úgy tartózkodik Magyarországon, hogy korábban megbetegedett volna. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!