Súlyos helyzetbe került egy váci család, segítsünk!

Nagyon nehéz helyzetbe került egy váci család: az édesapa súlyos beteg lett, gyógykezelése milliókba kerül, ezért a jóakaratú emberek segítségét kérik. „A képen látható családapa gyógykezeléséhez szeretnénk segítséget kérni! Vito másfél éve küzd egy agresszív nyirokdaganattal, nagy B sejtes Non-Hodgkin lymphomával. Számos kemoterápia után most őssejt transzplantáción esett át a Szent László kórházban. Hamarosan hazajöhet, és itthoni karantén vár rá” – írják a számos helyen közzétett levelükben.

Ez a sok szenvedéssel járó kockázatos beavatkozás mégsem elegendő a teljes gyógyuláshoz. Az orvosok a legfrissebb kutatási eredmények alapján szeretnék kiegészíteni a kezelést a megfelelő fázisban CAR-T cell terápiával. Ez egy új eljárás, mely a T sejtek módosításával veszi fel a harcot a tumorsejtekkel. „Sajnos Magyarországon még nem elérhető” – derül ki a felhívásból.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Centrumban az egészség: sokszínű programsorozat a Királyban

A CAR-T cell terápiát Izraelben végeznék, és január elején-közepén lesz esedékes, költsége mintegy 250.000 dollár. „Ennyi pénzt nem tudunk előteremteni, ezért kérem anyagi támogatásukat Vito gyógyulásának elősegítésére!” – olvasható.

Hozzáteszik: „Matteo fiunk iskolája, a váci Piarista Gimnázium és Kollégium felajánlotta segítségét, így a gyűjtést az iskola alapítványának számláján szervezhetjük. Aki szeretne segíteni a családunkon, és megteheti, a Berkes Piarista Alapítvány számlaszámára utalhat, lehetőleg január 20-ig.”

Berkes András Emlékére a Váci Piarista Gimnáziumért Alapítvány
Az alapítvány adószáma: 18667675-1- 13
Számlatulajdonos neve:
Berkes Piarista Alapítvány

Bankszámlaszám: 11742094-20141666

IBAN: HU42 1174 2094 2014 1666 000 000,
devizanem: HUF

A közleménybe írják fel: „A Carella család támogatására”.

„Akármilyen kis összeget szívesen fogadunk – köszönettel: Imecs Judit és gyermekeink, Eliza és Matteo” – fejeződik be a levél.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Gyógyszerészek váci találkozója

A család a Facebookon is létrehozott egy csoportot Vito gyógyulása jótékonysági csoport néven, ahol sokan ajánlottak fel segítséget. Többen egy-egy értékes tárgyat vagy szolgáltatást kínálnak árverésre, a befolyó pénzt teljes összegben az édesapa gyógykezelésére ajánlják fel.

Kérik, hogy ne felejtsék el: a határidő január 20. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!