Szerencsejáték: igazán csak nagyot nyerni érdemes

Több mint 3200-an milliós, hatan pedig milliárdos nagyságrendű összeget nyertek Magyarországon a Szerencsejáték Zrt. játékain 2019-ben – közölte a cég az MTI-vel. Az adatokból azt látni, hogy rendkívül kicsi a nyerési esély, és igazán csak azok járnak jól, akik a legnagyobb nyereményeket viszik el, a mögöttük befutóknak viszonylag kis pénzekkel kell beérniük. A sorsjegyeknél még rosszabb a helyzet, mindössze néhány százan értek célba.

A múlt évi hat milliárdos főnyeremény közül hármat a hatos lottó, kettőt az ötös lottó, egyet az Eurojackpot játékosai nyertek. Utóbbi az év abszolút rekord összegű nyereménye, hiszen minden idők legnagyobb hazai lottónyertese bruttó harmincmillió eurót, azaz több mint tízmilliárd forintot nyert.

Az ötös lottón a játék történetének harmadik legnagyobb nyereményét, 4,194 milliárd forintot vihetett haza egy szerencsés, a hatos lottón pedig a játék történetének második legmagasabb összegén (2,103 milliárd forinton) ketten osztoztak.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Holnaptól lehet kapni a 2024-es autópálya matricákat

A legtöbb milliomost az ötös lottó adta, több mint 1450 játékos nyert egymillió forintot meghaladó összeget. A játékban a legtöbbet érő négytalálatos csaknem hatmillió forint volt.

A sorsjegyekkel több mint 610-en lettek milliomosok, ezt a Joker-játék követi, amelyen mintegy háromszázan nyertek egymillió forint felett, majd a Puttó (204), a Tippmix (161), a Kenó (124) és a Luxor (116) következik.
A Tippmix játék során a legnagyobb nyeremény megközelíti a 40 millió forintot – írták. Hozzátették: Totóban 81, a Góltotóban 80, az Eurojackpot alsóbb nyerőosztályaiban 67, a Tippmixprón 39, a Skandináv lottó esetében pedig 20 nagynyeremény született. A Skandináv lottón tízen százmillió forintot meghaladó összeget nyertek.

És egy jó hír 2020-ra! A Szerencsejáték Zrt. közleménye szerint az ötös lottó főnyereménye immár 26 hete halmozódik, az összege több mint 3,3 milliárd forint. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!