Tantermekkel bővül idén három, jövőre öt iskola

A Tornaterem-Tanuszoda-Tanterem építési, fejlesztési programban, a Váci Tankerületi Központ nyolc intézménye bővülhet tantermekkel. A program keretében olyan iskolák fejlődhetnek, ahol eddig is problémát okozott a megnövekedett létszám.

Három településen már terv egyeztetések zajlanak, itt hamarosan a kivitelezések is megkezdődhetnek, míg öt településen pedig a tervezési folyamat kezdődött meg az iskolai épületek bővítéseivel kapcsolatban.

A Kormány 2018-as döntése értelmében Szentendrén négy tanteremmel és két foglalkoztató teremmel, Sződligeten négy tanteremmel, míg Pencen két tanteremmel bővülhetnek az iskolák. Tavaly arról határoztak, hogy a Tahitótfalui Pollack Mihály Általános Iskola, az Őrbottyáni Kvassay Jenő Általános Iskola, a Kismarosi Vilcsek Gyula Általános Iskola, a Sződi Hunyadi János Általános Iskola és a Vácdukai Benedek Elek Általános Iskola épületei is bővülhetnek majd.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Megosztott Kossuth-díj a Misztrál együttesnek - Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetés Philipp Frigyesnek, Vác volt főépítészének

Kismaroson 16, Őrbottyánban 24, Tahitótfalun, Sződön és Vácdukán 8 tanteremmel bővülhet az iskola épülete – írja az edukanyar.hu ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!