Teltházas újévi koncert, ma Ipolyságon lépnek fel

Január 4-én volt Vácon a Vác Civitas Szaimfonikus Zenekar újévi hangversenye, melyre a művelődési központ színházterme szinte csordulásig megtelt. Műsorukon közkedvelt opera- és operettrészletek hangzottak el kiváló énekesek közreműködésével. Szobon szintén nagy tapssal fogadták a produkciót, amelyet ma este testvérvárosunkban, Ipolyságon is hallhat a közönség.

Strauss Denevér nyitánya után fiatal tehetségeket, úgy mint Drahos Evelin, Süle Dalma, Pete Ádám és Ninh Duc Hoan Long ismerhetett meg a közönség. Kacsóh Pongrác János vitézéből, Offenbach Hoffman Meséjéből, Erkel Bánk bánjából, Strauss Denevérjéből szólaltak meg részletek, melyet a közönség vastapssal honorált. A szünetben egy pohár pezsgővel vendégelték meg a közönséget, majd a második félidőben az operaház szólistája, Horváth István énekelt két közkedvelt áriát, a Nessun Dormát a Turandot-ból és a La donna e mobile-t a Rigolettoból. Az est fénypontjában az énekesek álltak, akik színes, változatos és könnyed műsorukkal adtak felhőtlen jókedvet az újévi hangversenynek.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Szeretettel köszöntjük a szépkorú Csugányi Antalnét

Az újévi hangverseny a Vác Civitas Hangversenybérlet 3. koncertje volt. Az évadzáró hangverseny – Mozart est Bogányi Gergellyel – pedig március 28-án lesz a Madách Imre Művelődési Központ színháztermében.

“A Vác Civitas Hangversenybérlet dübörög: a következő évben dupla koncertekre kell majd készülnünk, hiszen az évadnyitó hangversenyen, szeptember végén megtelt a Fehérek temploma. A Karácsony kórussal és zenekarral hangversenyen teltházat kellett hirdetnünk a koncert előtti héten, és az újévi hangversenyre is szinte az összes jegy elfogyott. Az évadzáró Mozart est sztárvendége Bogányi Gergely lesz, aki Mozart d-moll zongoraversenyét szólaltatja majd meg a Bogányi-zongorán. Erre az utolsó bérletes hangversenyre már csak korlátozott számban kaphatóak belépőjegyek, hiszen a színházterem majdnem megtelt. Ezek a jelek arra mutatnak hogy Vác valóban egy olyan gyöngyszem a Dunakanyarban, ahol értéket lehet őrizni és ápolni, mert nagyon nagy igény van rá!” – mondta Sándor Bence, a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Élővilágbarát kert átadó ünnepség április 27-én a váci Pannónia Házban, palántabörzével, szakmai és gyermekprogramokkal

Az újévi hangverseny közönsége ezúttal egy újfajta színt hallhatott a Vác Civitas Szimfonikus Zenekartól, mégpedig egy ízig-vérig újévi gálakoncertet, melynek műsorát az opera és az operett világából állították össze. A zenekar a váci újévi hangversenyt követően január 5-én Szobon adott újévi hangversenyt, ma, január 12-én pedig Vác testvérvárosában, Ipolyságon lépnek fel újévi műsorukkal. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!