Újra igénybe vehető a természetjárók vasúti kedvezménye

A MÁV és a GYSEV vonalain idén 20 százalékos utazási kedvezményt vehetnek igénybe a Magyar Természetjáró Szövetség által kibocsátott, névre szóló Természetjáró Kedvezménykártya (TEKA) birtokosai. A péntektől vasárnap éjfélig tartó időszakokra érvényes kedvezmény kizárólag a MÁV applikációval vásárolható meg.

A jegyvásárláskor fel kell tüntetni a TEKA kártyaazonosítót a MÁV mobilalkalmazáson belül erre a célra szolgáló mezőben. A kedvezményt kizárólag belföldi utazásra, másodosztályra lehet igénybe venni, első osztályú kocsiban történő utazáskor meg kell fizetni a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat, feláras vonat igénybe vétele esetén pedig az igénybe vett vonat típusának megfelelő felár díját.  Retúrjegyként nem lehet megvenni, csak egy útra szóló jegyként, azaz visszafelé újabb utazásként kell megváltani a menetjegyet.

Regionális viszonylatban a MÁV applikáción keresztül váltott 20 százalékos TEKA kártya kedvezményen túl, további 10 százalékos kedvezmény is felhasználható, ám a csúcsidőn kívüli, peremidős (a menetrendi keresőben @ jellel megjelölt) vonatoknál a 20 százalékos TEKA kártya kedvezményen túl nem lehet további 10 százalékos kedvezményt igénybe venni. A jegy Budapest-bérlethez vagy Budapest-jegyhez váltott csatlakozó jegyként sem váltható meg.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Több mint 250 ezer ember küzd demenciával Magyarországon - Egyedülálló képzéssel segíti a betegeket ápolók munkáját a Johannita Segítő Szolgálat

A kedvezményre való jogosultság igazolásához jegyellenőrzéskor fel kell mutatni az érvényes TEKA-kártyát. Ennek hiányában a kedvezményes jegyet a jegyvizsgáló teljes árú menetjegyre, vagy az utast megillető kedvezményt figyelembe véve, egyéb kedvezményes menetjegyre egészíti ki.

A Magyar Természetjáró Szövetség és a MÁV-START egy újabb együttműködése keretében ugyancsak kedvezményesen lehet majd utazni az április 18-i Gerecse teljesítménytúrára. Tavaly erre a túrára 385-en vették igénybe a TEKA-kedvezményt. 2018-ban több mint 18 ezren használták ki az olcsóbb utazási lehetőséget, de a 2019. január 31-ig érvénybe lévő korábbi szerződés alapján még tavaly januárban is 1100-nál több kedvezményes jegyet értékesített a MÁV-START a TEKA-kártyásoknak.

További információ: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas/termeszetjaro-kedvezmenykartyajaval-utazzon-vonatainkon-kedvezmenyesen

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!