Váci öröm a pólócsapat Európa-bajnoki aranya után

A Váci Napló a helyszínen követhette és izgulhatta végig a Spanyolország elleni vízilabda Európa-bajnoki döntőt is, amelyen a magyar válogatott 9–9 után ötméteresekkel 14–13-ra legyőzte a spanyolokat! És ennek a meccsnek is volt egy váci főszereplője!

A Duna Arénában telt ház, 8000 néző, és már az első percektől kezdve ismét parádés hangulat uralkodott. A mérkőzés pedig EB-döntőhöz méltóan végig rendkívül izgalmas volt. Az első negyedben a spanyolok elhúztak 3–1-re, de a kiválóan játszó Zalánki Gergő, Varga Dénes, Vámos Márton, illetve Nagy Viktor vezérletével sikerült fordítanunk 4–3-ra. Ezt követően végig egy góllal vezettünk, de a spanyolok mindig ki tudtak egyenlíteni – ezt tették 9–8-nál is, így 9–9-es döntetlennel ért véget a rendes játékidő.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Perbálról is három ponttal tért haza felnőtt focicsapatunk

A büntetők hőse aztán a fiatal magyar cserekapus, Vogel Soma lett, aki hárította az utolsó, ötödik spanyol büntetőt, és mivel a mieink minden ötméterest értékesítettek, a magyar válogatotté lett az Európa-bajnoki cím! A mieink 1999 után, tehát 21 év elteltével szereztek EB-címet.

Váci szempontból a 29 esztendős center, Mezei Tamás teljesítményét figyeltük elsősorban most is. A korábbi váci vízipólós (a 2003/04-es szezonban volt a Váci Vízilabda SE utánpótláscsapatának tagja) jó játékkal és remek védőmunkával jelentkezett, támadásban azonban most nem tudott annyira eredményes lenni, hiszen nem szerzett gólt. Ettől függetlenül nélkülözhetetlen csapatmunkája nagyon fontos volt a sikerhez!

Mezei Tamás a döntő után készségesen értékelt a Váci Naplónak.

„Olyan volt a döntő, amilyenre számítottunk. A spanyol csapat nagyon jó, az utóbbi években több döntőt is játszott. Tudat alatt számítottam rá, és úgy is készültem, hogy ez egy végtelenségig kiélezett meccs lesz. Szerencsére nagy tartása volt a csapatunknak, az ötmétereseknél pedig egy Somával jobbak voltunk – persze Nagy Viktor is zseniálisan védett! Azt éreztem a büntetőknél is, hogy nagyon stabil az egész csapat, nem volt kétségem afelől, hogy jól fogunk kijönni ebből, fejben erősebbek voltunk, és a hazai pálya is nagyon sokat segített!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

Összességében, ami az elmúlt években hiányzott, az most végre nem; hiszen ez a teljesítmény korábban is bennünk volt, de egy pici hiba, vagy fegyelmezetlenség akkor még meggátolt minket a végső győzelmekben. Teljesen megérdemelt a győzelmünk. Végig nagyon sokan drukkoltak nekünk, még a törökök ellen is több ezer ember jött ki szurkolni, amely hatalmas élmény volt! A saját teljesítményem most másodlagos, ez a csapat sikere, nem az egyéneké. A kvóta is megvan az aranyérem mellett – most szeretnénk örülni az aranyéremnek, az olimpiára pedig akkor kezdjük el a felkészülést, amikor a válogatott rendelkezésére kell állni, de nyilván fél szemmel addig is mindenki úgy él és úgy étkezik, hogy az olimpia mostantól prioritást élvez” – értékelt Mezei Tamás. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!