Váci rendőröket sebesített meg egy erdőkertesi férfi

Megsebesített egy késsel két rendőrt egy bűnügyi felügyelet alatt álló férfi Erdőkertesen – adta hírül a Pest megyei község polgármestere csütörtökön a Facebook-oldalán. Pásztor László azt írta, V. Lászlót a rendőrök a váci kórházból a lakására szállították, amikor a férfi – még a hazaérkezés előtt – a nála lévő késsel, „előre kitervelten” a nyakukon, kezükön, arcukon megsebesítette őket.

Mindkét rendőr állapota stabil, kielégítő. V. Lászlót a Gödöllői Rendőrkapitányságon elállították – tette hozzá.

A Központi Nyomozőfőügyészség megerősítette az ATV-nek, hogy hivatalos személy elleni erőszak ügyében nyomoznak. A rendőröket mentőhelikopterrel vitték kórházba.

Az Index úgy tudja, hogy a háziőrizetben lévő V. László egy váci járőrpárost támadott meg, mialatt a rendőrök a kórházból az erdőkertesi otthonához vitték haza. Pásztor László, Erdőkertes polgármestere az Indexnek azt mondta: nagyjából tíz éve ismeri a férfit, aki évekig polgárőrként dolgozott a településen. Úgy tudjuk, munkáját, feladatait lelkiismeretesen végezte, ami miatt az önkormányzat ki is tüntette.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Keresik a sértetteket - Meglettek a sződligeti vasútállomáson parkolt kerékpárokról ellopott lámpák

A problémák akkor kezdődtek, amikor élettársával megromlott a kapcsolata, a polgármester információi szerint 2-3 éve bűnügyi felügyelet alá is helyezték, mert súlyosan bántalmazta élettársát. V. László ekkortájt egyre többször került összetűzésbe a helyi körzeti megbízottal és a rendőrséggel is. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!