A hónap fotója a művelődési központban

Ismét villantott egyet a Forte Fotóklub Vác: a klubtársak aktuális alkotásaiból közösen kiválasztott legjobb felvételek az elmúlt években rendre megjelentek a Váci Hírnökben, az újítás pedig abban áll, hogy immár kiállított műtárgyként tekinthetik meg az érdeklődők a havonkénti győztes fotókat, természetesen a művelődési központban.

„Néhány hónapos előkészítés után végre útjára indítjuk a Forte Fotóklub Vác és a Sötétkamra podcast közös, a „Hónap fotója”, klubtagok számára kiírt zártkörű fotópályázatát” – adott hírt az újításról a klub az interneten.

A híradás alapján a cél a klub népszerűsítése, a legjobb alkotások bemutatása a Madách Imre Művelődési Központban egy megállító-bemutató táblán képkeretben.

A klubtagok képeiből válogatott, havonta cserélt fotókat az előző kéthavi nyertes alkotók és a szervező-lebonyolító Sötétkamra blog és Podcast delegáltja alkotta három tagú zsűri választja ki.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Bölcsődék napja - „Hivatástudattal a szívekben”

Fontos alapvetés, hogy a tárgyhónapban készült fotókkal szállhatnak versenybe a klubtagok, kerülni kell a képsorozatokat, hiszen minden alkotás önálló nevezésként szerepel.

Általános elvárások, szabályok: a képeken végzett nagyobb digitális módosítások nem megengedettek és a fotó kizárását eredményezi a kép egyes részeinek módosítása, ugyanakkor megengedett az eredeti kép készítése közben keletkezett technikai hibák eltávolítása, összhatásukban azonban természetesnek kell maradniuk a felvételeknek.

– Alapvetés, hogy a fotózást népszerűsítsük kiválasztott fényképek kiemelt bemutatásával. Mindemellett örülünk, ha tagjaink más művészeti ágban is jeleskednek, és bátorítjuk őket, hogy a megfelelő felületeken publikálják azokat. Jó vetélkedést, szép fényeket! – mondta biztatásként Cservenák Péter klubelnök. (A hónap fotója Ocskay Márton: Selmecbánya látképe)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!