A köztemetési feladatok ellátására is lehet pályázni

Ahogyan azt már korábban jelezte a városvezetés, a meghirdetett takarékos városüzemeltetés, a vállalkozásbarát prioritások megvalósítása érdekében az előző közel egy évtizedes gyakorlattal szakítva, lényegesen több nyílt pályázat kerül kiírásra városunkban.

Mint azt Kiss Zsolt alpolgármestertől, a beszerzési munkacsoport elnökétől megtudtuk, az elmúlt napokban több mint egy tucat, önkormányzati intézmények működtetésével összefüggő nyílt pályázat került meghirdetésre. Így például az Idősek Otthona és Klubja, illetve a Bölcsődék és Fogyatékosok Intézménye élelmiszer, tisztítószer és gyógyszer beszerzési/szállítási feladatellátására jelentkezhetnek a vállalkozások. Ezeken kívül a Gazdasági Hivatal köztemetési feladatok elvégzésére keres nyílt pályázat útján vállalkozót – írja a városháza honlapja.

Az alpolgármester hangsúlyozta: ennek a pályázati formának előnye, hogy a kiírás lényegesen több piaci szereplőhöz jut el, tiszta verseny alakulhat ki, mely hatására csökkenhetnek az árak. A korábbi, meghívásos pályáztatással ellentétben a város működését biztosító beszerzéseknél a széles körben meghirdetett lehetőség a jövőben is rendszeres lehetőséget biztosít majd az ezen területeken működő helyi érdeklődőknek, ami segítheti a váci cégek fejlődését.

A már az új prioritások figyelembevételével elindított pályázatokat a hivatalos önkormányzati weboldal  „Pályázatok” rovatában is megtalálják az érdeklődők. (képünk illusztráció)

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!