A váciak „hazai pályán” Balmazújvárosban játszanak

A hétvégén a magyar labdarúgó másodosztály is feléled téli álmából, és egyebek között egy Vác–Budaörs mérkőzést rendeznek a huszonegyedik fordulóban. A tizenkilencedik és tizenkettedik helyezett találkozóját azonban nem Vácon, a városi stadionban rendezik, hanem Balmazújvárosban. A Hajdú-Bihar megyei település Váctól közúton 231, Budaörstől 224 kilométerre van.

A helyszínválasztás oka elég egyszerűnek tűnik, hiszen mindkét csapat stadionját felújítják. Ugyanakkor, mint az a Vác csapatának ügyvezetője, Belák Gyula az NSO-nak elmondta: „A pályaválasztóként kiírt következő négy bajnoki meccsünket Balmazújvárosban játsszuk. Az NB II-es licencfeltételek miatt, illetve a sorsolás szeszélye folytán sajnos nincs lehetőség közelebbi helyszínen megrendezni ezeket a mérkőzéseket.”

A Budaörs vezetőedzője, Márkus Tibor a csapat honlapján arról beszélt, hogy csütörtökön még nem tudták, hogy hol fognak játszani vasárnap. Mostanra azonban bizonyos: csapatára egy egyórás helyett egy háromórás utazás vár – írja a promotions.hu.

Mint ismert, mindkét csapat stadionjában felújítási munkálatok zajlanak, ezért a váciak többnyire Balassagyarmaton, a budaörsiek Tatabányán fogadják ellenfeleiket. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!