Az idén száz fa kiültetését tervezi a SZAVAD Egyesület

A klímavédelem napjaink legfontosabb kérdése lett. A fák szerepe jelentős környezetünk védelmében, befolyásolják a hőmérséklet alakulását és a levegő tisztaságát, a madarak és a bogarak élőhelyei. Az egészségünk és a közérzetünk fontos tényezője. Ezért 100 fa ültetését tervezi a SZAVAD Egyesület ebben az évben.

Széles körű összefogást és gyűjtést szerveznek a civilek a faültetési program sikeres megvalósulása érdekében.  Mezei Helga főkertész szakmai vezetésével, több civil csoport csatlakozásával az első ültetés március 14-én lesz a Ligetben. Most 20 fára gyűjtenek adományokat. Egy megfelelő méretű, őshonos, előnevelt fa ára ugyanis 35.500 Ft.

A program folytatása ősszel lesz. Az adományoktól függ, hogy milyen számban és hány helyen sikerül Vácon új fákat ültetni.

Ültessünk fát a jó levegőért és a klímavédelemért! Széleskörű összefogással az ez évben tervezett 100 fa elültetésért!

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Kamion és autó ütközött tegnap Vác térségében

Tavaszi ültetés március 14-én a Ligetben!

Segítse adományával a programot! Egy előnevelt őshonos fa ára 35.500 Ft

SZAVAD Egyesület számlaszáma: OTP 11742094-20187194

Gyűjtőpersely a Lyra Könyvesházban – Vác, Piac utca 1. Tel.: 27/502-510

Amennyiben személyesen is segítene, írja meg elérhetőségét! Email: endrodigeri@gmail.com.

Friss hír az is, hogy február 29-én, szombat délelőtt elültetik majd el a karácsony után leadott földlabdás fenyőfákat önkéntesek segítségével. A tavaly év végén meghirdetett program hatására, hogy gyökeres fenyőt vásároljanak karácsonyra és az ünnepek után ajánlják fel városi parkokban való elültetésre, összesen húsz fenyőt ajánlottak fel a polgárok. Elültetésükre az Arany János utcában, az Istenmalmi utcában és a Munkácsy parkban kerül sor.

„Törekvésünk a lakosság bevonása környezetünk alakításába. A faültetéseken kívül köztéri szemetesedényeket lehet vállalni. Vannak utcák, ahol egyáltalán nincs szemetesedény, pedig szükséges lenne a nagy számú gyalogos miatt. A városfejlesztő kapacitása nem teszi lehetővé naponta újabb útvonalak bejárását, de új szemétgyűjtőket tudnak telepíteni. Várjuk az önkéntesek jelentkezését!” – olvasható a SZAVAD Egyesület felhívásában.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  „Isten maga az élet és ti a kórházakban ezt az életet szolgáljátok” - 20 éves a Váci Egyházmegye Kórházlelkészi és Lelkigondozói Szolgálata

Márciusban lesz még egy fontos esemény. Az egyesület találkozót szervez a helyi civil csoportok részvételével. Azoknak az aktív, tevékeny és a városunkért tenni akaró csoportoknak a jelentkezését várják, akik szívesen vesznek részt a közös gondolkodásban és a munkatervek kialakításában. További információ és jelentkezés:  jess.kinga17@gmail.com.

 

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!