Előtérben a nyílt pályáztatás a meghívásos helyett

A meghirdetett takarékos városüzemeltetés, a vállalkozásbarát prioritások megvalósítása érdekében az új városvezetés a közel egy évtizedes Fördős – Mokánszky – Pető érához képest lényegesen több nyílt pályázatot kíván kiírni – írja a vac.hu.

Mint azt Kiss Zsolt (képünkön) alpolgármester elmondta, több ok is szól amellett, hogy a korábban jellemző meghívásos pályáztatást sok esetben felváltsa a város működését biztosító beszerzéseknél a széles körben meghirdetett, nyílt pályázati forma. Ennek előnye, hogy a kiírás lényegesen több piaci szereplőhöz juthat el, tiszta verseny alakulhat ki, mely hatására csökkenhetnek az árak. Ennek nyomán akár áruhoz, akár szolgáltatáshoz olcsóbban juthat hozzá a város, megvalósítható egy takarékosabb üzemeltetés. Valamint, így több váci vállalkozás értesülhet a lehetőségekről, és indulhat el a váci beszerzéseken.

Emlékezetes, hogy az utóbbi években Vácott többek között az ELIOS-os ügyekben, vagy éppen a színház százmilliós nagyságrendű felújításánál is meghívásos pályáztatás zajlott. De például így kapott kormánypárti képviselő jelentős megbízást a város egyik cégétől.

A már az új prioritások figyelembevételével elindított pályázatok – melyeket a hivatalos önkormányzati weboldal (vac.hu) Pályázatok rovatában is megtalálnak az érdeklődők – közül a Váci Városfejlesztő Kft. felhívja a figyelmet például a mélygarázs felügyelet és takarítás ellátására, a hulladékgyűjtő edényzetek beszerzésére, a Virágos Vác növénybeszerzésére és a Váci Hírnök nyomdai előállítására már közzétett kiírásokra. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!