Foci: már a Békéscsaba után, de még Ajka előtt

A váci kapus, Halasi Péter nagy védéseinek köszönhető elsősorban, hogy a Vác FC megúszta kapott gól nélkül Békéscsabán és 0–0-s döntetlent ért el. A teljesítményével a sportnapilaptól 8-as osztályzatot kiérdemlő – és ezzel a forduló válogatottjába is bekerülő – futballista már a meccs elején hárította Kovács Ádám tizenegyesét, majd a további csabai ziccereket is hatástalanította – persze a pontszerzéshez kellett az ezen a napon végre jól teljesítő védelem is.

„Hét közben sokat gyakoroltuk a szélről beívelt labdák elleni védekezést és ez sikerrel járt. Ám kellettek Halasi remek védései is ahhoz, hogy egy pontot szerezzünk” – értékelt a mérkőzés után Burzi Attila, a csapat vezetőedzője.

Az NB II soron következő, 26. fordulójában, március 1-jén 14:30-tól ismét a balmazújvárosi albérletben lépnek pályára a mieink. Ezúttal sem vár könnyű feladat a fiúkra, hiszen az előző fordulóban a listavezető MTK-t 2–0-ra legyőző Ajkával csapnak össze a hajdúsági városban. Burzi Attilától megtudtuk, hogy a szakmai stáb továbbra sem számíthat a sérüléssel bajlódó Katona Mátyás játékára, de az előző fordulóban eltiltás miatt pihenő Szenes Bence, illetve az akkor még sérült Lefler Benjamin már bevethető lesz. Érdekesség, hogy a bakonyiakat a volt váci tréner, Kis Károly irányítja tavaly nyár óta.

OLVASÁSRA AJÁNLJUK  Eredményesen szereplés a LUPA Kupán

A mieink a tabella utolsó helyén állnak, mindössze kilenc ponttal. ♦

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!